Yoghurtboller

Morgenmads-hapsere til de mindste (+6 mdr.)

Denne her opskrift blev til fordi min baby på 10 mdr. begyndte at nægte havregrød om morgenen. Han vil absolut sidde med maden selv og skal bestemt ikke fodres. Og det der med at bruge en ske, der er vi ikke helt endnu.

Disse “morgenmads-hapsere” består af mest af havregrød (som jeg ofte koger til hele familien i hverdagen, men som babyen nu åbenbart er for fin til…) og kan serveres fra 6 mdr. De mætter rigtig godt og er nemme for baby at sidde med selv.

Jeg giver dem en klat frugtmos i midten. Brug bare en af de der købe-smoothies (denne er den billige fra REMA 1000 med æble). Den er også nem at dosere mosen med.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på “morgenmads-hapsere” (ca. 8 stk.)

Anbefalet alder: fra 6 mdr.

Arbejdstid: 45 minutter

 

Ingredienser

3 dl havregrød (afkølet)

2 spsk mel (kan være almindelig hvedemel, boghvedemel, hirsemel eller anden mel)

1 æg

½ tsk vaniljepulver

Lidt frugtmos (her æblemos)

+ lidt olie til at smøre formene med

 

Sådan gør du:

Bland alle ingredienser – undtagen frugtmos – grundigt sammen og fordel i muffinforme smurt med lidt olie.

Tryk en klat frugtmos ned i midten af hver. Brug smoothie-tutten til at trykke lidt ned i og dosere med.

Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovnvarme til de er faste i overfladen – ca. 15-18 minutter.

De er lidt bløde når de kommer ud (pga. havregrøden), men “sætter sig” når de køler af.

Lad afkøle helt i formene.

30 kommentarer

  • Heidi

    Hvor lang tid kan de holde sig i køleskabet? Og kan de fryses?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vibeke

    De ser lækre ud. Er én 1 portion? Eller skal der flere til – hjemme hos jer altså? Der er selvfølgelig forskel på børn 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Vibeke
      Dejligt du synes opskriften ser indbydende ud! 🙂
      Det kommer – som du selv skriver – helt an på barnet. Og også barnets alder. Mine på 6 mdr. har fået 1-2 stk. at sidde med ved et måltid (hvor måske 10% reelt ender i maven….).

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • tak for at dele

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

    Kan de fryses?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Hej 😊
    Kan man lave dem aften før og servere dem næste morgen til morgenmad?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Det kan man sagtens. De kan holde sig 3-4 dage i køleskab 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Hej,
    Kan der bruges andet end æg? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Du kan udelade ægget og erstatte med 3 spsk æblejuice 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Hej,
    De kan vel ikke laves uden æg? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

    Jeg skal prøve de her. Kan man godt lave dem dagen før, og tage dem ud fra køleskabet om morgen? Og hvis ja, kan de tåle at blive lunet i ovnen inden servering?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Amalie
      Dejligt du har lyst til at give dig i kast med opskriften 🙂
      De kan sagtens laves dagen inden. De holder sig fint 3 døgn i køleskab og kan ellers også fryses. Jeg luner dem gerne lige 10 sekunder i mikroovnen inden servering.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Bruger du kold grød? Tænker det er mere fast

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Katrine
      Ja, det gør jeg. Det skriver jeg da også lige fluks ind i opskriften. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    Kan man tilføje MME til opskriften og så stadig fryse dem?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Anja
      Jeg ville blot servere MME ved siden af i kop. Der er nogle restriktioner ift. MME og frysning.
      KH. Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Jorgensen

    Hvordan var det du lavede de her morgenmadshapsere med havregrød og hirsegrød og blåbær og mango som du lavede story omkring på et tidspunkt? Var der blåbær og mangl i selve dejen? Kan der komme en opskrift på det? ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Line
      Du har sikkert fået svar på dette nu, men der ligger nye grødopskrifter og de kan bages. Der finder du den med blåbær og den med mango 🙂
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

    Hvis man nu har puttet lidt smør i for at de får lidt fedtstof, har det så nogen betydning ift. om de må fryses ned ☺️ Tak for en masse god inspiration

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Carina
      Nej det tænker jeg bestemt ikke betyder noget 🙂
      Dejligt du kan bruge inspirationen.
      KH.
      Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    Kan man bruges anden mel end boghvedemel 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Anja,
      Ja du kan bruge lige den type mel du ønsker 🙂 Boghvede har dog lidt smag i sig selv synes jeg. Men du kan sagtens erstatte med hirsemel, havremel eller helt almindeligt hvedemel.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • P

    Kan de fryses? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

    Kan de fryses?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • michelle

    du burde tilføje et print link på alle dine ting 🙂 og evt at man kan gemme dem på pinterest:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Michelle
      Tak for feedback. Det vil jeg bestemt tage med mig ift printvenlighed. De skulle gerne kunne gemmes på pinterest dog.
      KH. Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Hvor lang tid kan de holde sig på køl?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yoghurtboller