Æbleskiver

9 x mellemmåltider til baby

Fra højre mod venstre rækkevis: 1. Kernefrit rugbrød m. smøreost og revet æble // 2. Arme riddere i babyvenlig version (toast uden kanter vendt i sammenpisket æg, æblemos, MME og kardemomme) // 3. Mini banan-boghvede pandekager // 4. Sveskebarer og sveskemos // 5. Bondebrød m. Naturli frugtsmør // 6. 3 slags melon og havrefras // 7. Æble-havrebar og blåbær i kvarte // 8. Krydrede grødboller med smør // 9. Bondebrød med smør og æblemos 

 

Her får du mit bud på 9 nemme og lækre mellemmåltider til baby der lige er begyndt at spise selv (alder 6-12 mdr.). Flere af tingene der ses på tallerkenerne er også oplagte som snacks til vuggestue/dagpleje eller til at have med på tur.

Der er jeg især glad for de to barer (dem med æbler og dem med svesker – opskrifter følger nedenfor), grødbollerne og mini pandekager i alle afskygninger. Disse ting mætter godt, sviner stortset ikke og super nemme for baby at spise selv.

Du kan se alle tallerkenerne ovenfor på min Instagram-profil (KLIK HER).

Et godt mellemmåltid til baby skal for mig at se være energitæt, mættende og må gerne være lidt lækkert også. Derfor indgår der også frugt i mange af tallerkenerne.

Tallerkenerne lægger op til at baby selv griber efter maden og styrer spisningen.

Mellemmåltider var det sidste vi introducerede for Adam (11 mdr. i morgen) og jeg har indfaset to mellemmåltider til ham fra han var godt 9 mdr. Han får et tidlig formiddag inden lur (kl. 9) og et om eftermiddagen (kl. 16/16.30). Hans øvrige måltider er kl. 7, kl. 12.30 og kl. 18.30.

 

Forslag til mellemmåltider til de aller mindste (6-12 mdr.)

– Hjemmebagte barer (opskrift nedenfor)

– Grødboller (opskrift nedenfor)

– Arme riddere (toast uden skorpe vendes i blanding af æg, frugtmos, MME og kardemomme)

– Mini pandekager (opskrift nedenfor)

– Banan i stave eller tern

– Havrefras (evt. opblødt i MME)

– Hjemmelavet smoothie

– “Klemme” smoothies fra supermarkedet

– Bondebrød eller kernefrit rugbrød med frugtsmør (den fra “Naturli”), smørreost eller smør og æblemos

– Små stykker af melon, bær i kvarte eller revet æble/pære

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æbleskiver