Brunkager

20 sjove nisseløjer dit barn vil elske

Læs med her og få mine 20 bedste tips til, hvordan børnene kan have masser af nissesjov i december. For mere inspiration til hyggelig familiejul og sjov for børn følg mig på Instagram (KLIK HER).

 

1. Nissen er flyttet ind

Lad nissen flytte ind en af de første dage i december. Køb en nissedør og lav et lille fint nissehjem udenfor med et par enkelte ting i “nissestørrelse”. Ofte følger der en del tilbehør med til nissedøre, og der er også mange ting man kan tilkøbe. Lad være med at stille det hele frem på én gang. Døren er selvfølgelig vigtig, og lad der også gerne være et par enkelte hyggelige ting mere foran døren, men gem lidt af det (se næste punkt).

TIP! Lad nissen flytte ind et sted hvor helt små børn ikke render og piller ved døren eller tingene. F.eks. en høj hylde, over en kommode eller lign.

2. Der sker ting i nisseboet

Måske står nissens sko der pludselig en dag, og hvis det bliver snevejr kan der pludselig stå en kælk. Der må gerne ske lidt forskelligt i nisseboet i løbet af december, og det kan man afspejle ved løbende at skifte ud i tingene (når børnene er puttet). På den måde er det også mere livagtigt og spændende gennem hele december med nissedøren.

3. Breve fra nissen

Hos os sender nissen altid et brev i starten af december. Skriv en hilsen fra nissen og læg den i julesokken. Her kan man også livagtiggøre hele nissefortællingen mere. Giv nissen et navn, fortæl lidt om den osv. Nissen kan sagtens sende flere breve i løbet af december.

4. En julestriktrøje der pludselig ligger klar

Dette er en af de sødere nissestreger. Køb en julesweater til hver af børnene derhjemme (uden de ved det) og læg den frem sammen med deres tøj til den kommende dag eller læg den øverst i bunken med trøjer i barnets tøjskab. Husk et lille kort, hvorpå der står “fra Nissen” (her kan du evt. give nissen et navn, som I så kan bruge resten af december). En sød overraskelse når barnet opdager den fine julestrik. En god idé til en af de første dage i december.

5. Føj… BLÅ mælk

En klassiker hjemme hos os er, at nissen om natten har tryllet mælken blå. Jeg laver dette nissedrilleri når der kun lige er en sjat mælk tilbage i kartonen (gerne så det passer med et glas mælk til min dreng på 5 år). Om morgenen blander jeg blå frugtfarve ned i kartonen, gør hans cornflakes/havregryn klar og stiller foran ham sammen med mælkekartonen. Når mælken hældes over er der garanti for et overrasket ansigtsudtryk!

6. Hov – hvem har byttet rundt på sokkerne?

Byt rundt på alle børnenes sokker. Eller hvis dit barn er enebarn kan du bytte rundt på barnets og fars sokker. Hvem opdager mon først at nissen har været på spil? Når barnets sokker er alt for store eller far pludselig skal have små sokker med Paw Patrol tema på? Hvis du har et større barn og en baby er det også sjovt for det store barn at dets sokker pludselig er inde i skuffen hos lillebror/lillesøster, og at babysokkerne er hos det store barn. Også selvom den yngste ikke forstår noget af legen.

7. Sko der ikke er til at få på

Et nemt nissedrilleri (der også er nemt at rydde op efter) er at skoene om morgenen er fyldt op med toiletpapir og derfor umulige at få på. Mon nissen også har fyldt mor og fars sko med toiletpapir?

8. Badebukser i december

I stedet for at lægge rene underbukser frem til barnet lægges barnets badebukser frem. Der har nemlig været en fjollet nisse på spil, der mener at badebukser fint går an i december.

9. Suttetyv på spil

Hæng barnets sutter op som julepynt. Brug satinbånd i julefarver. Sutterne leveres selvfølgelig tilbage til barnet når det opdager sutterne – gerne af en forbavset mor/far “ej hvad har nissen NU haft gang i…”.

10. Toast i ny form

Udstik toastbrødet med udstikkere med juletema. Læg det klar i toastpakken og se børnenes overraskelse, når det der plejer at være et firkantet stykke toast pludselig er formet som et rensdyr eller juletræ.

11. Kravlenisser løs på spejlene

Sæt kravlenisser op på spejlene og tegn hjerter eller hilsner fra nisserne med en rød læbestift.

12. Klementiner/grankogler/julekugler i bytte for legetøj

Hvis du har en skål derhjemme med dekorative grankogler/julekugler eller måske klementiner der står fremme, så prøv at bytte en kurv/kasse af barnets legetøj rundt med det. Legetøjet kommer i skålen og f.eks. grankoglerne kommer i legetøjskassen. Hvem opdager mon dette først derhjemme? Og opdager barnet det fordi det skal lege med legetøjet og der pludselig kun er grankogler i kassen? Eller opdager barnet det fordi at legetøjet står i den fine skål på stuebordet, hvor mor ellers havde julepynt i?

13. Legeting med julesløjfer

Bind gavebånd med sløjfe om barnets yndlingslegetøj. Drillenissen har været på spil!

14. Hov – hvor blev havregrynene af?

Udskift indholdet af bøtten/kassen med barnets sædvanlige morgenmad med pebernødder. Når der hældes op næste morgen lander der pebernødder i skålen i stedet for f.eks. havregryn.

15. Julehistorier som overraskelse

Læg en bog med julehistorier under barnets dyne. Når det er puttetid og barnet kryber under dynen i sengen finder det den betænksomme gave fra nissen. Og så må mor eller far jo hellere læse en lille jule-godnathistorie.

16. Julestemning i skoletasken

Til skolebarnet kan nissen om natten binde skolebøgerne ind i gavepapir/bogpapir med juletema.

17. Nissehuer på billederne

Hvis I har portrætter af børnene i familien hængende derhjemme kan drillenissen sætte papirnissehuer på dem. Klip nissehuerne ud af farvet karton (eller almindeligt papir du maler med en rød blyant) og brug “elefantsnot” til at fastgøre huerne på billederne. Hvornår mon barnet opdager at nissen har hygget sig?

18. Hyggelig gave fra nissen

Køb en pakke færdigbagte sirupskager, dekorationsglasur og lidt krymmel. Kom tingene i en lille papkasse/kurv/pose og læg det frem på køkkenbordet med et kort, hvorpå der står “fra nissen”. Når I kommer hjem fra børnehave/skole kan barnet hygge sig med selv at dekorere småkager.

19. Sulten nisse

Bid bittesmå bidder af vingummier, julesmåkager eller lignende og læg dem i et spor hen mod nissedøren fra den åbne bøtte/pose. Nissen har hygget sig med julegodter imens i sov.

20. Risengrød til nissen

Alle nisser elsker risengrød og derfor er klassikeren med at stille risengrød til nissen altid sjov. Lad barnet stille det derhen og husk at sørge for at nissen spiser af det til næste dag.

Hjemme hos os har nissen Julius indgangen til sit nissebo på en hylde i køkkenet. Isak (5 år) kan kravle op på bordet og kigge til nissen og også se hylden fra gulvet. Adam (11 mdr.) eller vores hund Carlo kan derimod ikke splitte nisseboet ad. Det fungerer perfekt!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brunkager