Trøffelsnacks til de mindste (+6 mdr.)

Laks og ærtehapsere til de mindste (+6 mdr.)

Lækre hapsere perfekte til babys madpakke eller frokost, og hvor der er mulighed for at tanke op på fisk, som det jo også anbefales at børn spiser.

Jeg har her lavet dem med laksepaté, men de kan også laves med rester fra et tilberedt laksestykke, hvor kødet findeles inden.

De kan serveres i små hapsere eller som BLW-mad til baby fra 6 måneders alderen (alt efter babys motoriske kunnen).

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på hapsere med laks og ærter (ca. 9 stk.)

Arbejdstid: 30 minutter

Anbefalet alder: Fra 6 mdr.

 

Ingredienser

1½ dl fine ærter, overhældes kortvarigt med kogende vand der igen hældes fra

2 æg

½ dl vand

1 dl majsmel

1 dl hvedemel

1 dl tilberedt laks

+ lidt smør eller smagsneutralolie til at smøre formene med

 

Sådan gør du:

Blend ærterne med en stavblender til de har den konsistens du ønsker. Du kan vælge en hel fin mos eller lidt grovere konsistens med enkle hele ærter (det sidste har jeg valgt til min søn på 11 mdr.).

I en skål sammenrøres æg, ½ dl vand, majsmel og hvedemel.

Vend ærtemosen i.

Smør 9-10 silikone-muffinforme og fordel dejen til hapserne heri.

Fyld lidt laks ovenpå hver af dem og tryk det en smule ned i dem.

Bag ved 200 grader almindelig ovnvarme i 15-20 minutter til hapserne er faste.

Lad afkøle helt inden servering.

Kan fryses.

10 kommentarer

  • Ann

    Hvad er en dl laks?! Kunne du angive mængderne i gram i stedet for? Synes det er meget besværligt med dl til bare alt…😕

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Ann
      Det er fordi det ikke behøver at være så målfast. Du kan komme den mængde i du synes faktisk – eller slet ingen laks 🙂 Men tak for din feedback. Jeg vil overveje at skrive i gram også.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alis

    Kan man bruge boghvedemel fremfor almindelig hvedemel ? ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej
      Ja det kan du godt. Smagen vil dog være lidt anderledes, da boghvede smager af lidt ift. hvedemel.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

    Jeg har kun hvedemel og fuldkorns hvedemel. Kan det bruges i stedet for majsmel?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Mille
      Ja det kan du godt 🙂 Jeg ville bruge hvedemel så.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadia

    Hej 😄 har lavet dem her idag men ved ikke om det er fordi de har fået for længe men de er ret seje i det og min syn kan ikke tygge dem pt uden tænder 🤷
    Hvordan er de når i konsistensen når du har lavet dem? 🤔

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Nadia
      De skulle gerne være lidt som bagte omeletter. Altså sådan svampede i det 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Er det blendet laks eller laksepostej?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      På billederne er det laksepaté. Men jeg har også lavet dem med små stykker af laksefilet (der allerede er tilberedt, f.eks. rester fra laks til aftensmad).

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trøffelsnacks til de mindste (+6 mdr.)