Middelhavssalat

Persillemayo

Denne skønne persillemayo er lækkert tilbehør både til et stykke kød eller til at dyppe alle slags pomfritter i.

Lav den gerne dagen før den skal serveres.

Opskrift på persillemayo (til 4 pers.)

Arbejdstid: 35 minutter (kan med fordel forberedes dagen før servering)

 

Ingredienser

3 dl rapsolie (bare den billige slags)

1 bundt persille (svarende til en lille potte fra supermarkedet)

2 æggeblommer (gerne pasteuriserede for en sikkerheds skyld)

2 spsk æblecidereddike

1 nip presset hvidløg

Salt efter smag

 

Sådan gør du:

Start med at tage (de pasteuriserede) æggeblommer ud af køleskabet. Det er vigtigt de er stuetemperatur når olie og æg senere skal piskes sammen.

Bring en smule vand i kog i en gryde og dyp persillen kortvarigt heri og læg den på et stykke køkkenrulle.

Lun forsigtigt olien op til ca. 65-70 grader i en lille kasserolle. Kom persillen heri og lad køle ned til 40-50 grader.

Kom persille og olie i en blender og blend til en skummende grøn olie.

OBS: Det er vigtigt du ikke kommer den varme olie i blenderen og bare starter. Du risikerer den springer. Derfor olien skal svale til 40-50 grader.

Sigt olien så klumper af persillen frasorteres og du nu har en grøn olie med bittesmå persillestykker.

Pisk nu i en skål æggeblommer og æblecidereddike sammen. Tilsæt herefter persilleolien lidt efter lidt imens der fortsat piskes. Når din mayo begynder at samle sig kan du hælde lidt mere generøst med olien. Fortsæt med at piske til alt olien er i og du har en blød og lækker mayo.

Kom et lille nip (bare spidsen af en tsk) friskpresset hvidløg i, rør rundt og smag til med salt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Middelhavssalat