Lammekrone m. ærtedip

Banan-hindbærbrød til de mindste (+6 mdr.)

Dette brød med banan og hindbær er vanvittigt nemt at bikse hurtigt sammen og så smager det bare VANVITTIGT godt også. Både min 5-årige og min knap 1-årige er helt vild med det. Det har den blødeste konsistens og dejligste milde smag af banan og hindbær.

Det er en perfekt snack eller mellemmåltid og til at sende med i madpakken – eller måske som sukkerfri “send-med-ting” til fødselsdag i vuggestuen.

Kan både spises som det er eller med smør ovenpå.

Indeholder gluten og æg. Laktosefri og uden tilsat sukker, men med et naturligt indhold af frugtsukker fra banan og hindbær.

OBS: Opskriften passer til en lille franskbrødsform og kan med fordel fordobles. Husk da at tilpasse ovntiden.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på banan-hindbærbrød (1 stk. i lille franskbrødsform)

Arbejdstid: 30 minutter

Fra alder: +6 mdr.

 

Ingredienser

1 stor banan (100g uden skræl)

1 æg

1 spsk smørbar

1 tsk bagepulver

½ tsk vaniljepulver (alternativt vaniljesukker)

1½ dl hvedemel

85g hindbær (evt. optøet fra frost)

 

Sådan gør du:

Mos bananen grundigt med en gaffel og rør den sammen med ægget og smør i en skål.

Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker og rør det i sammen med hindbærene (gem evt. lige et par hindbær til toppen af brødet).

Kom dejen i en lille franskbrødsform beklædt med bagepapir og fordel den. Top med et par hindbær du trykker lidt ned i dejen.

Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 18-22 minutter til brødet er fast.

Lad afkøle inden det skæres ud.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lammekrone m. ærtedip