Pizzahapsere til de mindste (+ 6 mdr.)
Denne opskrift giver de skønneste og nemmeste “pizzahapsere” som er idelle til de allermindste, der lige er begyndt på fast mad.
De smager dejligt af pizza, men er bløde og lette i konsistensen – perfekte til en tandløs mund.
Hapserne er nemme at skære i stave barnet selv kan holde om eller i mindre bidder, så der kan trænes pincetgreb.
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på pizzahapsere (ca. 12 stk.)
Arbejdstid: 30 min.
Anbefalet alder: Fra 6 mdr.
Ingredienser
DEJ
3 dl hvedemel
1 dl majsmel
½ dl grahamsmel
1½ tsk bagepulver
0,25 dl olivenolie
3 æg
1½ dl vand
1½ dl grønt, snittet eller revet fint (jeg har brugt gulerødder, kogt kartoffel og gul peberfrugt)
1 dl kød (f.eks. pepperoni hakket, skinketern eller tilberedt hakket oksekød)
½ dl revet ost
TOPPING
1 dl revet ost
1 dl tomatsauce eller tomatpasta
Tørret oregano efter smag
Smør eller olie til formene
Sådan gør du:
Bland alt mel grundigt med bagepulveret.
TIP! Majsmelet kan fint udskiftes med en anden meltype.
I en anden skål blandes æg, vand, revet ost, olivenolie og de revne/snittede grøntsager sammen samt kød sammen. Rør herefter melblandingen i og rør og vend i massen til den er ensartet i konsistens.
Fordel i smurte muffinforme, kom en tsk tomatsauce i hver (tryk den lidt ned i) og drys med revet ost og tørret oregano.
Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovnvarme (over og under varme) i ca. 12-14 minutter til pizzahapserne er faste.
Lad afkøle inden servering.
Pizzahapserne kan fryses eller opbevares i køleskab i ca. 3 dage.
Ville du stadig servere dem selvom baby har tænder,? min pige fik tidligt tænder da hun var 4 måneder.