Appetizers m. laks og urtecreme

Bananasplit m. nougatmousse

Min version af klassikeren “bananasplit” med et lille twist i form af en nougatmousse med cognacsmag.

Med denne desset på bordet vil dine gæster med garanti synes at en renæssance til 80’er klassikeren er ganske i orden – for den smager simpelthen fantastisk!

Opskrift på bananasplit m. nougatmousse (til 4 personer)

Arbejdstid:

Forberedelse af mousse – 20 minutter og 4 timer i køleskab

Samling af selve desserten – 10 minutter

 

Ingredienser

1 blad husblas

100g nougat

1,25 dl sødmælk

2,5 dl piskefløde

1 spsk cognac

1 liter god vaniljeis

4 små bananer

Chokoladesovs (f.eks. DENNE fra Odense Marcipan)

Hakkede hasselnødder/hasselnøddeflager eller krokant til pynt

Evt. et jordbær eller som her frysetrørrede jordbær til pynt på hver dessert

 

 

Sådan gør du:

Forberedelse af nougatmousse

Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 10 minutter.

Varm mælken op til lige før kogepunktet, vrid husblassen for vand og kom den over i den lune mælk. Rør grundigt til husblassen er opløst. Tilsæt nougatten udskåret i mindre stykker og udrør den i mælken. Lad nougat-mælken køle ned til 34 grader.

Pisk halvdelen af fløden (1,25 dl) til en let og luftig flødeskum – den må endelig ikke blive for stiv – og kom først en spsk flødeskum over i den lune mælk og rør rundt.

Herefter vendes resten af flødekummen forsigtigt i nougatmassen lidt af gangen. Tilsæt cognac imens du vender det hele sammen.

Hæld nougatmoussen i forme eller små glas alt efter hvordan du foretrækker den skal serveres sammen med din bananasplit.

Jeg har brugt 4 små dessertringe fra Blomsterberg (Ø 5 cm), som jeg har beklædt med kageplast, så moussen kan frigøres helt.

Sæt i køleskab i 4 timer.

 

Samling af bananasplit

Tag vaniljeisen ud af fryseren, så den er til at arbejde med og gør imens 4 tallerkener klar.

Befri mousserne fra formen eller sæt dem blot på tallerkenen, hvis den serveres i glas.

Skære bananerne over i halve – vær forsigtig så de ikke knækker.

Pisk fløden let og kom den evt. i en sprøjtepose.

Anret banan, 2 kugler vaniljeis og lidt flødeskum på hver tallerken og overstrøg med chokoladesovs.

Drys med nødder over flødeskummet og bær ovenpå moussen.

Server straks.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Appetizers m. laks og urtecreme