Squashbites m. rosmarin til de mindste (+6 mdr.)

Bløde mango-kokosbarer til de mindste (+6 mdr.)

De lækreste bløde snackbarer som har en mild tropisk smag af kokos, mango, banan og appelsin.

Energitætheden i dem er god, da der tilsættes olie og æg, så de også mætter godt.

Et perfekt mellemmåltid eller som indslag i madpakken.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på mango-kokosbarer (ca. 20-30 stk. afhængig af størrelse de skæres i)

Arbejdstid: 45 minutter

Fra alder: 6 mdr.

 

Ingredienser

150g mangotern (uden skræl) – jeg har brugt mangotern fra frost

1 dl appelsinsaft

½ dl solsikkeolie eller rapsolie

2 æg

100g banan (1 banan)

2 dl kokosmel (afmålt FØR det blendes)

1 dl hvedemel

1 tsk vaniljepulver

½ tsk bagepulver

1 nip natron (spidsen af en tsk)

 

Sådan gør du:

Kom mangotern og appelsinsaft i en lille gryde og giv det et opkog, så mangoen bliver lidt mør. Lad afkøle.

Blend kokos til en fin mel og bland den sammen med hvedemel, vanilje, bagepulver og natron i en skål for sig.

Mos bananen med en gaffel.

Kom mangotern og appelsinsaft i blenderen og tilsæt olie og æg. Blend det grundigt til en skummende masse.

I en skål hælder nu nu mango-massen og vender melblandingen i sammen med bananmosen.

Rør sammen til ensartet konsistens og fordel i en lille franskbrødform beklædt med bagepapir.

Bag ved 190 grader almindelig ovnvarme i 20-25 minutter til du har et fast ‘brød’.

Afkøl og skær i skiver af 1-2 cm tykkelse som du igen deler i stave.

Barerne kan fryses (op til 3 mdr.) eller opbevares i lufttæt boks (ca. 3 dage).

 

9 kommentarer

  • Sofie

    Har netop forsøgt mig, havde dog hverken kokos eller appelsin – så er frygtelig spændt 😂🙏🏻

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

    Jeg har lige forsøgt mig med dine lækre barer! Glæder mig til at se, hvad min baby siger til dem 🙂 Er der en grund til, at det er rapsolie eller solsikkeolie ift. kokosolie eller olivenolie?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej 🙂
      Jeg anbefaler hvert fald ikke olivenolie pga. den skarpe og ret gennemtrængende smag.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Dejlig opskrift (og skøn blog) som jeg netop har bagt! Jeg synes dog mine bliver lidt våde i det, på trods af 35 minutter i ovnen. Måske fordi jeg brugte frisk mango? 🤔 Men de smager stadig godt ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Alt den friske frugt gør dem lidt fugtige 🙂 men de skal ikke være decideret våde.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rebecca

    En baby har ikke godt af kokos før 3 års alderen det samme gælder nødder

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Rebecca,
      Jeg er klar over at nødder udgør en kvælningsrisiko. Vil du være sød at underbygge din påstand om kokos?
      Der er ingen retningslinjer eller anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen herom. Hvis du har noget er jeg meget interesseret i at se det. Ellers sletter jeg din kommentar om 14 dage, så folk ikke bliver vejledt forkert af at læse dette spor.
      KH. Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Hej,
    Hvor ser de bare lækre ud! 😍
    Tak for fantastiske opskrifter, tror du at det er muligt at undlade banan, eller erstatte det med noget andet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Maria,
      Dejligt du synes opskriften ser lækker ud!! 🙂
      Du kan erstatte bananen med mere mango.
      Og skønt du synes mine opskrifter kan bruges 🙂 Det gør mig glad at høre.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Squashbites m. rosmarin til de mindste (+6 mdr.)