Squashbites m. rosmarin til de mindste (+6 mdr.)

Bløde mango-kokosbarer (+6 mdr.)

De lækreste bløde snackbarer som har en mild tropisk smag af kokos, mango, banan og appelsin.

Energitætheden i dem er god, da der tilsættes olie og æg, så de også mætter godt.

Et perfekt mellemmåltid eller som indslag i madpakken.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på mango-kokosbarer (ca. 20-30 stk. afhængig af størrelse de skæres i)

Arbejdstid: 45 minutter

Fra alder: 6 mdr.

 

Ingredienser

150g mangotern (uden skræl) – jeg har brugt mangotern fra frost

1 dl appelsinsaft

½ dl solsikkeolie eller rapsolie

2 æg

100g banan (1 banan)

2 dl kokosmel (afmålt FØR det blendes)

2 dl hvedemel

1 tsk vaniljepulver

½ tsk bagepulver

1 nip natron (spidsen af en tsk)

 

Sådan gør du:

Kom mangotern og appelsinsaft i en lille gryde og giv det et opkog, så mangoen bliver lidt mør. Lad afkøle.

Blend kokos til en fin mel og bland den sammen med hvedemel, vanilje, bagepulver og natron i en skål for sig.

Mos bananen med en gaffel.

Kom mangotern og appelsinsaft i blenderen og tilsæt olie og æg. Blend det grundigt til en skummende masse.

I en skål hælder nu nu mango-massen og vender melblandingen i sammen med bananmosen.

Rør sammen til ensartet konsistens og fordel i en lille franskbrødform beklædt med bagepapir.

Bag ved 190 grader almindelig ovnvarme i 25-30 minutter til du har et fast ‘brød’.

Afkøl og skær i skiver af 1-2 cm tykkelse som du igen deler i stave.

Barerne kan fryses (op til 3 mdr.) eller opbevares i lufttæt boks (ca. 3 dage).

 

28 kommentarer

  • Birgitte

    Kunne de laves som muffins også til madpakken til større børn?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Hvordan bliver barerne i konsistensen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jessica

    Hej 😊 Kan man erstatte natron med bagepulver og i så fald, hvor meget?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Jessica
      Da der er en del syre i opskriften (fra mango og appelsin) så bliver resultatet bedst med natron. Men du kan udelade det, hvis du slet ikke har det. Måske de så bare hæver lidt mindre. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna V

    Kan man erstatte appelsinsaften med citron eller bliver det for surt? Jeg har alle andre ingredienser liggende, så ville bare spare indkøbsturen 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Erstat evt med halvt vand/halvt citronsaft. Eller brug købejuice i stedet hvis du har det 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna V

      Tak for svar!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Azra

    Hej Theresa,
    Dejlige opskrifter du har som har givet mig meget inspiration. Er lige ved at gå i gang med at lave denne.
    Af nysgerrighed er det nogen speciel anledning til at bananen skal mødes separat og ikke blendes med resten?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Azra
      Det er for at den stadigt har en lille smule konsistens i sig. Det foretrækker jeg 🙂 men man kan godt blende den, hvis man vil.
      Kh. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Jeg har lige prøvet at lave dem, men jeg synes også det er lidt klæg indeni, selvom jeg har givet det ca 35 minutter i ovnen. Kan det hjælpe med en større form, måske? Hvilken størrelse bruger du? Det smager så lækkert 😋

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Line
      Øv hvis de ikke har været helt gennembagte! Ovne varmer forskelligt, så brug evt. “strikkepinds-testen”. Konsistensen skal gerne være som ved en skærekage. Hvis du har skåret dem inden de var afkølet, kan det også være en forklaring. Uanset hvad så gør alt frugten dog også at krummen er lidt mere blød og fugtig. Lidt som banankage.
      Jeg bruger en lille franskbrødsform i teflon på størrelse 11×22 cm.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lili

    Hej 😊
    Kan kokosfibermel bruges i stedet for kokos?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Lili
      Se evt. mit tidligere svar i tråden omkring dette. Jeg ville ikke bruge kokosfibermel, da det suger på en anden måde og ikke har sammen bageegenskaber. Måske det kan blandes op med hvedemel.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ninette

    Hvad hvis man bruger kokosfibermel? Hvor meget skal man så bruge? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Ninette
      Kokosfibermel tvivler jeg på vil give et godt resultat. Jeg tror det vil blive meget kompakt.
      Du må prøve dig frem hvis du alligevel kaster dig ud i at bruge det 🙂
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ayla

    Kan man fryse det ned, selvom man bruger mangotern fra frost? Altså må det fryses ned igen? 🙂 opskriften ser så lækker ud og glæder mig til at prøve den.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Ayla
      Dejligt du har lyst til at prøve opskriften 🙂
      Da mangoen varmes helt op og koges, må de færdige barer gerne fryses (selvom mangoen er fra frost).
      Sørg for at køle barerne hurtigt og straks fryse dem.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Har netop forsøgt mig, havde dog hverken kokos eller appelsin – så er frygtelig spændt 😂🙏🏻

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

    Jeg har lige forsøgt mig med dine lækre barer! Glæder mig til at se, hvad min baby siger til dem 🙂 Er der en grund til, at det er rapsolie eller solsikkeolie ift. kokosolie eller olivenolie?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej 🙂
      Jeg anbefaler hvert fald ikke olivenolie pga. den skarpe og ret gennemtrængende smag.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Dejlig opskrift (og skøn blog) som jeg netop har bagt! Jeg synes dog mine bliver lidt våde i det, på trods af 35 minutter i ovnen. Måske fordi jeg brugte frisk mango? 🤔 Men de smager stadig godt ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Alt den friske frugt gør dem lidt fugtige 🙂 men de skal ikke være decideret våde.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rebecca

    En baby har ikke godt af kokos før 3 års alderen det samme gælder nødder

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Rebecca,
      Jeg er klar over at nødder udgør en kvælningsrisiko. Vil du være sød at underbygge din påstand om kokos?
      Der er ingen retningslinjer eller anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen herom. Hvis du har noget er jeg meget interesseret i at se det. Ellers sletter jeg din kommentar om 14 dage, så folk ikke bliver vejledt forkert af at læse dette spor.
      KH. Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Hej,
    Hvor ser de bare lækre ud! 😍
    Tak for fantastiske opskrifter, tror du at det er muligt at undlade banan, eller erstatte det med noget andet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Maria,
      Dejligt du synes opskriften ser lækker ud!! 🙂
      Du kan erstatte bananen med mere mango.
      Og skønt du synes mine opskrifter kan bruges 🙂 Det gør mig glad at høre.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Squashbites m. rosmarin til de mindste (+6 mdr.)