Bløde mango-kokosbarer (+6 mdr.)

Øllebrødsklatkager m. pærestykker (+6 mdr.)

Hvis du står med et par tørre skiver rester af et kernefrit rugbrød eller bondebrød, så er det oplagt at lave øllebrød og trylle øllebrøden til skønne klatkager. Så er der nemlig lækkerier til baby – perfekt til morgenmaden eller snack i løbet af dagen!

For at give ekstra smag og lidt sødme koger jeg gerne tern af en pære og tilsætter i klatkagedejen. Så ligger der dejligt søde stykker frugt og overrasker indeni. Pæren kan man snildt udskifte med andet frugt – æble eller blomme er oplagt.

Øllebrødsklatkagerne kan spises som de er eller med smør på for ekstra energitæthed. Kan også serveres med frugtmos til. Kan både spises hele eller skæres i stave (se billederne længere nede i indlægget).

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på øllebrødsklatkager m. pære (ca. 15 stk.)

Arbejdstid: 30 minutter

Anbefalet alder: Fra 6 mdr.

 

Ingredienser

4 skiver kernefrit rugbrød

4 dl vand

1 pære, skrællet samt befriet for kernehus og skåret i små tern

1 æg

3 dl hvedemel

Evt. 1 tsk vaniljepulver

Lidt fedstof til stegning

 

Sådan gør du:

Smuldr brødet ud i en gryde og tilsæt vand. Kog ved lav varme til en tyk og jævn øllebrød.

Hæld den varme øllebrød over i en røreskål og skyl gryden ren. Lad øllebrøden stå og køle af.

Kom nu pæreternene i gryden, dæk med en passende mængde vand og bring i kog ved høj varme. Så snart det koger holder du godt øje og prikker lidt i ternene med en gaffel. Når de føles bløde nok tages gryden af varmen og vandet hældes straks fra.

Øllebrøden må nu ikke være mere end lidt lun – det er vigtigt.

Tilsæt pæreternene til øllebrøden og rør rundt.

Tilsæt herefter ægget og mel (og evt. vanilje) og rør sammen til en ensartet dej.

Varm en slip-let-pande op ved middel varme, tilsæt fedtstof og steg nu klatter af dejen til små klatkager.

Klatkagerne kan opbevares i køleskab op til 3 dage eller fryses.

2 kommentarer

  • Linda

    Kan man mon tage rester af rugbrød med kerner og blende dem? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Linda, det har jeg ikke prøvet 🙂 Jeg synes øllebrød er bedst på kernefrit rugbrød 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bløde mango-kokosbarer (+6 mdr.)