Øllebrødsklatkager m. pærestykker (+6 mdr.)

Små frokostmuffins til de mindste (+6 mdr.)

Det her er virkelig de blødeste og mest svampede/luftige små frokostmuffins. Kæmpe hit herhjemme for både vores yngste på 12 mdr. og ældste på 5 år. Nøøøj de smager godt og konsistensen er bare helt perfekt!

Oplagte som del af frokosttallerken eller i madpakken.

Jeg har her lavet dem med broccoli og skinke, men fyldet kan selvfølgelig varieres alt efter smag og indhold i køleskabet.

Laves de specifikt til baby saltes de ikke. Men laves de til store børn kan man hvis ønsket tilføje lidt salt – se opskriften.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på frokostmuffins (12 små eller 6 almindelige muffins)

Arbejdstid: 30 minutter

Anbefalet alder: Fra 6 mdr.

 

Ingredienser

1 dl små broccolibuketter, skyllet grundigt (kan erstattes med fintrevet squash, gulerod eller små blomkålsbuketter)

1 dl skinketern/kyllingetern

1 dl revet ost

2 store æg

½ dl solsikkeolie eller rapsolie

2 spsk fuldkornshvedemel eller grahamsmel

HVIS IKKE TIL BABY: ½ tsk salt

Smør eller olie til formene

 

Sådan gør du:

Gør fyldet klar; skyl broccolien og skær den i små buketter, gør osten og skinke eller kylling klar.

I en røreskål blandes æg og olie grundigt. Pisk det sammen med et håndpiskeris.

Tilsæt alt fyldet til skålen og melet og vend det sammen.

Fordel i smurte forme og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovnvarme i 12-14 minutter til de hæver op og er faste og en smule gyldne.

Lad afkøle helt inden de befries fra formen.

Opbevares i køleskab i op til 3 dage eller fryses.

10 kommentarer

  • Marlene

    Hej.
    Kan man evt bruge hvedemel istedet? 😊

    – og vil lige sige tak for alle dine skønne opskrifter, min søn elsker det 🤩.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Marlene
      Du kan godt bruge hvedemel – eller evt. anden fuldkornmel end grahamsmel (hvis du har noget i skabene).
      Dejligt du synes at du kan bruge opskrifterne til din søn 🙂
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Mette

    Hej. Er alle dine opskrifter frysevenlige? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Anne Mette
      Langt de fleste er. Se på den enkelte opskrift, og ellers spørg rigtig gerne 🙂
      Disse kan sagtens fryses.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    De ser rigtig lækre ud! Hvor store er de forme du bruger? Jeg skal ud og have købt forme først og ville lige vide ca hvor store de er 😊 ville du også servere dem hele til baby der er 6 mnd og kun lige gået i gang med BLW?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisabeth Juel

    De er så lækker og super nem at lave 😋 hvordan skal de serveres bedst til en 8 måneder baby? Skåret i to eller flere stykker? Tak 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Elisabeth
      Jeg ville bare servere dem hele og lade baby gnave af dem.
      De kan også skæres i små bidder, så der kan trænes pincetgreb. 🙂
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

    Kan de mon laves uden ost??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Mie,
      Det kan du godt. Men det er noget af det der giver smag 🙂
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øllebrødsklatkager m. pærestykker (+6 mdr.)