Gulerodsmuffins m. ost til de mindste (+6 mdr.)
Disse gulerodsmuffins er både svampede og bløde (se billederne herunder) og ren snackglæde til det lille barn. De minder lidt om en luftig ostebolle, men er enormt nemme at bage fordi de hæver med bagepulver og bages i muffinform.
Perfekte som del af frokosten eller mellemmåltid – og helt geniale at have med på farten.
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på gulerodsmuffins m. ost (12 små eller 6 almindelige muffins)
Arbejdstid: 30 minutter inkl. ovntid
Fra alder: 6 mdr.
Ingredienser
100g gulerodssmoothie eller et mix heraf (jeg har brugt tuben fra Rema1000 m. gulerod og æble)
2 æg
½ dl solsikke- eller rapsolie
2 dl hvedemel
½ tsk bagepulver
1 dl revet ost
+ smør til formene
Sådan gør du:
Pisk gulerodssmoothie og æg skummende og luftigt med en håndmixer.
I en anden skål blandes mel og bagepulver og vendes herefter i æggesnapsen sammen med olien. Vend det sammen til en ensartet og luftig masse.
Fordel i smurte muffinforme og drys til sidst med en smule revet ost.
Bag ved 190 grader varmluft i 12-15 minutter til de hæver op og er faste og gyldne i farven. Juster bagetiden efter den størrelse muffinsforme du bager i.
Afkøles inden servering.
Kan holde sig op til 3 dage i køleskab eller fryses i 3 måneder.
Jeg har en formodning om at min søn ikke kan tåle æg. Har du en ide om hvad man kan bruge i stedet? 🙂