Fennikelsalat m. savoykål og granatæble

Smagfulde oksekødboller til de mindste (+6 mdr.)

Oksekødbollerne her er usaltede, men med dejlig krydret smag af hvidløg, nellike og ingefær.

De er perfekte at lave en portion af og fryse ned.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger lyder på, at baby fra 6 mdr. skal have kød eller fisk hver dag, for at få dækket sit jernbehov. Og her er sådan en kødbolle nem at tage op og servere for baby til frokost eller til aftensmad. De kan moses med en gaffel til de helt små (og serveres ovenpå mosen eller rørt i) eller i skæres i kvarte til BLW-barnet. De lidt større børn (+9 mdr.) kan få kødbollen hel og gnave af den.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på oksekødboller (10 stk.)

Arbejdstid: 20 minutter

Fra alder: +6 mdr.

 

Ingredienser

200g hakket oksekød

1 spsk kartoffelmel

3 spsk koldt vand

1/3 fed hvidløg, presset

2 spsk rasp

1/4 tsk stødt nellike

1/4 tsk stødt ingefær

 

Sådan gør du:

Bland vand og kartoffelmel i et lille glas. Udrør kartoffelmelet helt.

Kom hakket oksekød i en skål, tilsæt kartoffelmel-vand, presset hvidløg, rasp, nellike og ingefær.

Rør farsen grundigt sammen og lad den gerne trække kortvarigt i køleskabet imens gryden gøres klar.

I en mellemstor gryde tilsættes rigeligt vand (så det er ca. 7-8 cm dybt), som bringes i kog.

Når det koger skrues der lidt ned, så det lige præcis er på simrepunktet.

Farsen formes nu med ske til ca. 10 kødboller (ca. størrelse som en bordtennisbold) som forsigtigt sænkes i det letboblende vand.

Lad simre i 10 minutter og hæld vandet forsigtigt fra.

Opbevares i køleskab i 2 døgn eller fryses i op til 3 mdr.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fennikelsalat m. savoykål og granatæble