Fennikelsalat m. savoykål og granatæble

Smagfulde oksekødboller til de mindste (+6 mdr.)

Oksekødbollerne her er usaltede, men med dejlig krydret smag af hvidløg, nellike og ingefær.

De er perfekte at lave en portion af og fryse ned.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger lyder på, at baby fra 6 mdr. skal have kød eller fisk hver dag, for at få dækket sit jernbehov. Og her er sådan en kødbolle nem at tage op og servere for baby til frokost eller til aftensmad. De kan moses med en gaffel til de helt små (og serveres ovenpå mosen eller rørt i) eller i skæres i kvarte til BLW-barnet. De lidt større børn (+9 mdr.) kan få kødbollen hel og gnave af den.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på oksekødboller (10 stk.)

Arbejdstid: 20 minutter

Fra alder: +6 mdr.

 

Ingredienser

200g hakket oksekød

1 spsk kartoffelmel

3 spsk koldt vand

1/3 fed hvidløg, presset

2 spsk rasp

1/4 tsk stødt nellike

1/4 tsk stødt ingefær

 

Sådan gør du:

Bland vand og kartoffelmel i et lille glas. Udrør kartoffelmelet helt.

Kom hakket oksekød i en skål, tilsæt kartoffelmel-vand, presset hvidløg, rasp, nellike og ingefær.

Rør farsen grundigt sammen og lad den gerne trække kortvarigt i køleskabet imens gryden gøres klar.

I en mellemstor gryde tilsættes rigeligt vand (så det er ca. 7-8 cm dybt), som bringes i kog.

Når det koger skrues der lidt ned, så det lige præcis er på simrepunktet.

Farsen formes nu med ske til ca. 10 kødboller (ca. størrelse som en bordtennisbold) som forsigtigt sænkes i det letboblende vand.

Lad simre i 10 minutter og hæld vandet forsigtigt fra.

Opbevares i køleskab i 2 døgn eller fryses i op til 3 mdr.

12 kommentarer

  • Sashia

    Har du testet at lave i sous vide, så de undgår at blive tørre? Specielt hvis man laver stor portion til fryser også? 🤔

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Sashia
      Nej det har jeg ikke – men jeg har flere gange bagt dem i ovnen i stedet, og det er faktisk lige før jeg vil ændre opskriften til at foreslå det 🙂 Det bliver de rigtig gode af! Og nemlig ikke tørre.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sidsel

      Hvor længe giver du dem så i ovnen? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Afhænger af størrelsen på dem. Men ca. 8 minutter. Bræk evt. en over for at tjekke de er gennemstegte. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Hej
    Kan man bruge noget andet end kartoffelmel? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Sofie
      Så skal du erstatte kartoffelmel og vand med et lille æg 🙂
      Kartoffelmel blandet i vand binder farsen sammen. Ligesom æg.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Hej. Hvad kunn man servere til ( hun er 6 mdr)? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Signe
      Du kan feks mose kødbollerne og servere dem sammen med en grøntsagsmos.
      Eller servere dem sammen med bagte/kogte grøntsagsstave af sød kartoffel, pastinak, gulerod eller squash.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sabina

    Hej, kan de bages i ovnen i stedet?
    Jeg tænker ift at mange gode vitaminer vel desværre ryger ud i kogevandet? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vivi

    Hej, kan man bruge hakket kylling i stedet for oksekød? 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fennikelsalat m. savoykål og granatæble