Blåbær-hirsegrød (+4 mdr.)
Denne grød har den smukkeste farve og den dejligste milde smag af hirse og blåbær. Hirse har en lidt mere nødde-agtig smag end havre, og er en super god grød at variere den klassiske havregrød med.
Server den som den er – evt. opblandet med MM/MME – til det helt lille barn (fra 4 mdr.) eller. pynt den med kvarte blåbær og blåbærmos (jeg har brugt en købe-blåbærsmoothie på tube her) til det lidt større barn (fra ca. 9 mdr.).
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på blåbær-hirsegrød (ca. 4-5 dl færdig grød)
Anbefalet alder: fra 4 mdr.
Arbejdstid: 15 minutter
Ingredienser
2 dl hirseflager
2 dl frosne blåbær
3 dl vand
½ tsk vaniljepulver
Sådan gør du:
Kom alle ingredienser i en lille gryde og bring i kog ved medium varme. Rør jævnligt i gryden og godt mod bunden af den.
Når grøden tykner skrues der helt ned. Hvis grøden bliver for tyk i konsistensen til dit barn kan du altid tilsætte mere vand eller evt. MME/MM, hvis du ønsker det i grøden.
Når passende konsistens er opnået tages gryden af varmen og den blendes med en stavblender til blåbærrene er most og du har en flot lilla grød.
Tips! Husk at tilsætte 1 tsk fedtstof til dit barns portion af grøden.
Opbevaring: Grøden kan opbevares i køleskab op til 3 døgn eller fryses.
Har du erfaring med at bruge andre bær? F.eks. Frosne hindbær?