Ærtevafler til de mindste (+6 mdr.)
Ærtevaflerne er både flotte at se på med den grønne farve og så smager de skønt.
De er perfekte til at supplere babys aftensmad med, som del af en frokost eller til mellemmåltid. Og så gør de sig også godt i madpakken (også til de lidt større børn).
Opskriften er nem at gå til og giver 2 store vafler – og de ryger hurtigt ned skal jeg hilse og sige (fra Adam som lige kørte 2 hele store vafler til aftensmad). De er et stort hit hjemme hos os.
Hvis ikke du har et vaffeljern kan de laves som små pandekager (giver ca. 10 mini pandekager).
Jeg bager dem med en blanding af grahamsmel og hvedemel, men de kan nemt gøre glutenfri ved at vælge glutenfri mel. Man vælger også selv om man vil bage dem med komælk eller plantedrik eller vand.
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på ærtevafler (2 store vafler)
Anbefalet alder: Fra 6 mdr.
Arbejdstid: 15 minutter
Ingredienser
1 dl ærter, blancheret
1 spsk smagsneutral olie
1 dl mælk, plantedrik eller vand
1 æg
2 spsk hvedemel
2 spsk grahamsmel
+ smør til vaffeljern eller pande
Sådan gør du:
Kom ærter, mælk og olie i en blender og blend det fint. En stavblender kan også bruges, hvor man blender det direkte ned i en røreskål.
Tilsæt æg og mel og pisk let sammen i hånden til en jævn dej.
Bages i vaffeljern til de er gennembagte og faste (længere bagetid hvis du ønsker dem godt sprøde).
Et par spørgsmål…
1. Vil det være muligt, at fryse dejen? Så man kan lave en større portion? Med tvillinger er mottoet “whatever works” og jeg vil gerne slippe for opvask, hvis jeg kan!
2. Hvis der ikke er olie i (tilføjes efter optøning), kan man så fint fryse grød ned? Og gælder det samme med andet fedtstof?