Mini æblepandekager m. peanutbutter (+6 mdr.)

Kylling-mango creme til de mindste (+6 mdr.)

Fra baby fylder 6 måneder anbefales det, at det dagligt spiser kød eller fisk for at få tilstrækkeligt med jern (Sundhedsstyrelsen, Mad til små, s. 21).

I starten tygger det lille barn ikke så godt og det kan måske være svært at se sig ud af, hvordan man får integreret kød i kosten.

Her får du én af to opskrifter på en lækker smørbar creme med kød, som kan bruges som smørepålæg på det lille barns mad eller som nemt kan blandes i f.eks. barnets mos.

Opskriften er uden salt, men har en skøn smagskombination af kylling og mango, der harmonerer så godt sammen. Se også opskriften på okse-peberfrugt creme (KLIK HER).

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på kylling-mango creme (ca. 125ml)

Arbejdstid: 15 minutter

Anbefalet alder: Fra 6 mdr.

 

Ingredienser

100g kylling filet i tern (alternativt kalkun)

75g mangotern uden skind (kan sagtens være fra frost)

Koldt vand

 

Sådan gør du:

Kom kylling og mango i en lille gryde og dæk med vand.

Bring i kog og kog til kyllingen er gennemkogt (tag et stykke op og tjek ved at skære det over).

Hæld vandet fra gryden og blend kylling og mango til en fin pure med en stavblender.

Kom straks på rent glas og i køleskab. Alternativt kan du fryse cremen ned i små bøtter.

 

HOLDBARHED

I køleskab: 3 dage

I fryser: 3 måneder

 

12 kommentarer

  • Emma

    Tak for god inspiration! Kan man bruge kyllingetern? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Emma 🙂
      Jeg beklager mit sene svar!
      Det kan man i princippet godt, MEN konsistensen bliver ikke helt så god synes jeg, og så skal man også være opmærksom på, at de færdiglavede kyllingetern man køber i butikker ofte indeholder en del salt.
      Mvh. Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisette

    Hvordan opvarmer man en portion korrekt, er mikrobølgeovn ok?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Lisette
      Jeg er lidt i tvivl om hvornår i processen du mener. Hvis det er tilberedning af kylling og mango, så skal det ske i en gryde, så du er sikker på det bliver gennemvarmet hele vejen ift. kyllingen. Tages cremen op fra frost ville jeg lade den tø i køleskab.
      KH. Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kris

    Kan man eventuelt bruge fisk i stedet for kylling? Eksempelvis rødspættefilet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Kris
      Det har jeg ikke prøvet. Men man kan helt sikkert lave en god hjemmelavet smørepålæg med fisk også. Prøv dig frem er mit bedste råd. Opvarm til den kernetemperatur der anbefales ift. fisken og blend så sammen med andre smagsgivere.
      KH. Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

    Kan det fryses, selvom der er brugt frossen mango?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Mie
      Det kan godt genfryses ja, da mangoen gennemvarmes. Frys ned hurtigt efter tilberedning.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadia

    Kan man evt bruge kylling i tern som er færdig? Dem man køber i pakker? I så fald, ville du så lige koge dem lidt? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Nadia 🙂
      Jeg tror ikke det vil blive helt godt. Desuden vil de tern også typisk indeholde en del tilsat salt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Mums, det må prøves! Hvor længe skal kylling cirka koges før det er færdigt? Jeg er så bange for at undertilberede det, men også for at det bliver for tørt fordi jeg koger det alt for længe 🙈

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Julie 🙂
      Det afhænger af størrelsen/tykkelsen på kyllingebrystet.
      Tag et stykke op ad vandet og skær det over for at tjekke det ikke er rå indeni.
      Alternativt kan man stikke et stegetermometer i og tjekke. Da skal kernetemperaturen være 75 grader.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mini æblepandekager m. peanutbutter (+6 mdr.)