Kylling-mango creme til de mindste (+6 mdr.)
Fra baby fylder 6 måneder anbefales det, at det dagligt spiser kød eller fisk for at få tilstrækkeligt med jern (Sundhedsstyrelsen, Mad til små, s. 21).
I starten tygger det lille barn ikke så godt og det kan måske være svært at se sig ud af, hvordan man får integreret kød i kosten.
Her får du én af to opskrifter på en lækker smørbar creme med kød, som kan bruges som smørepålæg på det lille barns mad eller som nemt kan blandes i f.eks. barnets mos.
Opskriften er uden salt, men har en skøn smagskombination af kylling og mango, der harmonerer så godt sammen. Se også opskriften på okse-peberfrugt creme (KLIK HER).
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på kylling-mango creme (ca. 125ml)
Arbejdstid: 15 minutter
Anbefalet alder: Fra 6 mdr.
Ingredienser
100g kylling filet i tern (alternativt kalkun)
75g mangotern uden skind (kan sagtens være fra frost)
Koldt vand
Sådan gør du:
Kom kylling og mango i en lille gryde og dæk med vand.
Bring i kog og kog til kyllingen er gennemkogt (tag et stykke op og tjek ved at skære det over).
Hæld vandet fra gryden og blend kylling og mango til en fin pure med en stavblender.
Kom straks på rent glas og i køleskab. Alternativt kan du fryse cremen ned i små bøtter.
HOLDBARHED
I køleskab: 3 dage
I fryser: 3 måneder
Tak for god inspiration! Kan man bruge kyllingetern? 🙂