Grødsmoothie m. piña colada smag (+6 mdr.)

4 x hjemmelavet “to go” smoothies

I dette indlæg finder du 4 opskrifter på lækre smoothies lige til at tage med.

Opskrifterne er tilpasset, så de har en blød, jævn og cremet konsistens – perfekte til at hælde på genanvendelige smoothieposer. Noget der faktisk godt kan være ret svært at ramme. Man kan ikke bare hælde almindelig havregrød på pose. Grynene suger væske når poserne har ligget lidt, og man ender med en tyk klistret masse der ikke er særlig delikat. Derfor har jeg arbejdet med at udvikle opskrifter specifikt til at fylde på madposer.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Smoothieposer kender de fleste småbørns forældre nok fra supermarkedet, og de kan altså være et ret dyrt bekendtskab. Og så virker de også som et stort spild af emballage.

Disse to ting kommer man udenom ved at lave dem selv. Og så kan man også selv styre hvad der kommer i dem, så man får en smoothie der ikke bare er rent frugtsukker, men også indeholder grønt, sunde olier og mættende gryn.

De er praktiske at have med, men jeg ved også at der er nogle babyer der simpelthen foretrækker at indtage deres mad i flydende version gennem sådan en pose her i perioder. F.eks. ved tandfrembrud. Og så er der altså en del at spare.

Opskrifterne her er uden letfordærvelige fødevarer (ingen mælkeprodukter, æg eller kød) og kan derfor godt tages med i pusletasken uden at blive dårlige (jeg vil sige de bør spises indenfor 8 timer, hvis de tages med og ikke opbevares på køl længere).

De smoothieposer der ses i mine opskrifter er doodle bags (størrelse 100 ml), som bl.a. forhandles hos Babysam og Matas.

Du kan klikke dig ind på opskrifterne lige her.

2 kommentarer

 • Anna

  Hej!
  Nu har jeg læst dine opskrifter på smoothies igennem og jeg undrer mig over hvorfor du ikke mener de er fryseegnede? Er det konsistensen der fejler efter en nedfrysning?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forstadsmor

   Hej Anna
   Det er fordi der er risiko for de kan skille – især med olie i. Det kan man dog udelade.
   Der er ingen fødevarermæssig eller sundhedsrisiko ved at fryse dem og herefter spise dem 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grødsmoothie m. piña colada smag (+6 mdr.)