Grødsmoothie m. ærter og banan (+4 mdr.)
Disse hjemmelavede smoothies består af lige dele ærter og banan. De er baseret på rismel og har derfor en god mæthed. Et godt mellemmåltid både hjemme eller på farten.
OM RISMEL I BARNETS KOST: Risbaseret grød er de seneste år blevet ret udskældt blandt mødre (er min oplevelse) pga. oplysning om arsen og at små børn bl.a. ikke skal have risdrik og riskiks. Men ifølge Sundhedsstyrelsen kan ris og risgrød sagtens indgå i en varieret kost til børn. Det anbefales at variere barnets grød og ikke servere risbaseret grød hver dag (LÆS MERE HER). Hver smoothie indeholder kun 0,25 dl rismel. Jeg synes rismel giver en utrolig lækker smag og konsistens til netop denne smoothie, men man kan naturligvis benytte anden type mel hvis ønsket; f.eks. hirsemel eller havremel, som smagsmæssigt også vil være fint.
I opskriften tilsætter jeg lidt valnøddeolie for ekstra kalorietæthed. Dette kan udelades eller erstattes af anden smagsneutral eller mild madolie.
POSERNE jeg bruger her er genanvendelige klemmeposer af mærket Doodlebags som bl.a. forhandles hos Babysam (KLIK HER).
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på grødsmoothie m. ærter og banan (5 x 100ml smoothie)
Arbejdstid: 15 minutter
Anbefalet alder: Fra 4 mdr.
Ingredienser
150g fine ærter (gerne fra frost)
150g banan
5 dl vand
1 dl rismel
Evt. 0,25 dl valnøddeolie
Sådan gør du:
Kom ærter og vand i en lille gryde og bring i kog. Kog 1 minut og tag gryden af varmen. Hæld 1,75 dl kogevand fra i en skål (det skal du bruge om lidt). Resten af vandet kasseres.
I gryden blendes ærter, banan og de 1,75 dl kogevand med en stavblender til en jævn og ensartet konsistens.
Når konsistensen er helt ensartet tilsættes rismelet og røres sammen med mosen. Tilsæt også olie hvis ønsket.
Fordel i genanvendelige smoothieposer og kom straks i køleskab.
Holdbarhed i køleskab: 3-4 døgn
Jeg brugte majsmel, men også lidt æble. Min baby synes der manglede lidt smag.
Men hvorfor skal grøden efter mel er blandet i ikke have et opkog? Synes også bedre olien blander sig og en god konsistens..