4 x madpakker (fra 4 år)

One pan gnoochi m. kylling og chorizo

 – INDEHOLDER REKLAME FOR FISKARS –

Her får du opskriften på en “alt i en pande” opskrift – en såkaldt “one pan recipe”. Alle ingredienserne tilberedes nemt og hurtigt på panden og tilslut kommer retten i ovnen, hvor den passer sig selv til gnoochien er veltilberedt (ca. 15-20 minutter).

Denne italiensk-inspirerede ret er rigtig lækker hverdagsmad med dejlig krydret tomatsauce, saftig kylling og smeltet ost. Et rigtigt hyggemåltid til hele familien og som nemt at lave.

Retten kan med fordel serveres med lidt grøn salat og brød til.

REKLAME: Jeg laver retten (og serverer den) i Fiskars Alle Steel Pure pande, som er en pande i rustfrit stål, der kan komme i ovnen. På den måde behøver man kun den ene pande til at tilberede hele retten. Panden jeg bruger er størrelse 24 cm.

Opskrift på ‘one pan’ gnoochi m. kylling og chorizo (4 pers.)

Arbejdstid: 40 minutter

 

Ingredienser

1 spsk smør

90g chorizo (tjek den du køber hvor ‘spicy’ den er angivet til ift. hvis retten serveres for børn)

350g kyllingebrystfilet (hvis med skind krydres dette med salt og peber)

1 lille løg

1 stængel bladselleri

1 rød peberfrugt

1 fed hvidløg

1 tsk paprika

1 dåse hakkede tomater

1 tsk fennikelfrø

1 tsk oregano

1 tsk basilikum

½ dl vand

12 cherrytomater

400g gnoochi

½-1 kugle frisk mozzarella

Evt. et par kviste frisk rosmarin

Friskkværnet peber

Flagesalt

 

Sådan gør du:

Smør din pande (OBS: vigtigt du bruger en pande der er egnet til at komme i ovnen til denne ret) og varm den op ved middelhøj varme. Når smørret bobler og bruser tilsætter du skiveskåret chorizo. Steg det sprødt på begge sider og stil det til side på et stykke fedtsugende papir.

Steg nu kyllingen til den er gennemstegt. Snit bladselleri, løg og peberfrugt imens og kom det på panden. Tag kyllingen af og sæt til side (evt. dækket med staniol).

Sauter grøntsagerne blanke og tilsæt paprika og presset hvidløg.

Hak chorizoen groft og kom hakket tomater, vand, chorizom fennikelfrø, basilikum og oregano i en blender. Blend kortvarigt til en jævn tomatsovs.

Tilsæt sovsen og gnoochi på panden og fordel cherrytomaterne rundt i panden.

TIP! Prik cherrytomaterne en enkelt gang med en gaffel. Så bliver de hurtigere møre i ovnen.

Sørg gnoochi dækkes/trykkes ned i tomatsovsen og kom så retten i ovnen i 15-20 minutter til dine gnoochi er veltilberedte (tag en enkelt ud engang i mellem og vurder konsistensen).

Efter 10 minutter i ovnen tilsættes stykker af mozzarella øverst i retten og et par kviste frisk rosmarin.

Giv retten en smule peber, lidt flagesalt efter smag og fordel kylling skåret i store stykker ud på retten.

Serveres i panden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 x madpakker (fra 4 år)