Fødselsdagskage uden tilsat sukker

Ølbraiserede svinekæber

Ølbraiserede svinekæber er den skønneste simreret til de lidt køligere aftener. De møre svinekæber i aromatisk sauce med smag fra masser af dejligt efterårsgrønt er virkelig lækker og enormt smagfuld aftensmad. Hele huset dufter SÅ skønt, når retten står på komfuret, og den er ren nydelse at sætte tænderne i.

Det er utrolig nem at lave og kræver som sådan ikke meget tid af kokken, men den skal have et par timer på komfuret og er derfor mest oplagt en lørdag, søndag eller en hverdag, hvor man er lidt tidligt hjemme.

(OBS – retten indeholder på trods af øl ikke alkohol når den serveres. Alkohollen fordamper.)

SERVER GERNE SAMMEN MED: Kartoffelmos og en frisk sød-syrlig kålsalat med æble. Jeg har palmekål, romainesalat, æble, tørrede tranebær, ribs, knuste pekannødder og en marinade af æblecidereddike og lemonadekoncentrat i denne vist på billederne her.

For mere inspiration til nem og lækker hverdagsmad følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på ølbraiserede svinekæber (til 4 pers.)

Arbejdstid: 3 timer (2 timer og 30 minutter passer retten sig selv)

 

Ingredienser

6-8 svinekæber

1 spsk smør

2 løg

2 fed hvidløg

3 gulerødder

2 stængler bladselleri

2 stængler forårsløg

1 spsk tomatpuré

3 kviste timian

3 kviste rosmarin

2 laurbærblæde

175 ml vand, kogende

1 terning grøntsagsboullion

1 dåseøl (33 cl) – gerne en mørk øl

 

Sådan gør du:

Fjern de skinnende hvid-grå hinder på svinekæberne.

Skyl omhyggeligt forårsløg og bladselleri. Snit løgene i tern, skræl gulerødderne og skær dem i tern, skær bladsellerien i små stykker og snit forårsløget.

Varm en gryde op ved middelhøj varme (2-3 liters størrelse) og smelt smørret heri. Brun svinekæberne på alle sider og tag dem op af gryden og sæt til side.

Sauter nu grøntsagerne i smørret ved middelhøj varme. Tilsæt presset hvidløg. Vend godt i grøntsagerne ind i mellem, så de bliver klare og blanke.

Opløs imens grøntsagsboullionen i friskkogt vand.

Når grøntsagerne er blanke og faldet lidt sammen kommes svinekæberne ned i gryden igen. Tilsæt tomatpuré, rosmarin, laurbærblade, timian og hæld øl og grøntsagsbouillion ved. Skru ned til lav varme (jeg har mit komfur stående på2-3 ud af 9, så retten lige præcis simrer) og læg et låg på gryden, men lad det være en lille smule åbent.

Lad simre i minimum 2 timer inden servering og gerne 2½ time.

SERVERING: Tag krydderurterne og laurbærbladene op. Giv retten en smule friskkværnet peber. Server med kartoffelmos til, og gerne en frisk kålsalat (se mit forslag i billederne herunder).

De afpudsede svinekæber brunes i smør.

Svinekæberne tages op og grøntsagerne sauteres blanke sammen med hvidløg.

Svinekæberne kommes ved retten sammen med rosmarin, timian og laurbærblade. 

Retten tilsættes tomatpure, øl og grøntsagsbouiilion og skal nu bare passe sig selv et par timer.

Giv retten en omgang friskkværnet peber og evt. et drys persille inden servering.

Salat med palmekål, romainesalat, sprødt æble, tørrede tranebær, ribs og knuste pekannødder. Overhældt med marinade af æblecidereddike og lemonadekoncentrat.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdagskage uden tilsat sukker