Bagte øllebrødssnitter m. gulerod og mørk chokolade (+ 12 mdr.)
Jeg har af og til fået spørgsmål om, hvad man kan bruge tørre rugbrødsrester til udover øllebrød. Og altså, det er en klassiker og ganske oplagt med øllebrød, det kommer vi ikke uden om. MEN så var der her fornyeligt en der spurgte om man mon kunne lave en slags “rugbrødssnacks med chokolade” til små børn ala dem bageren sælger, men ikke så hårde. Og så opstod den her idé. For når man kan bage havregrød kan man vel også bage øllebrød? Ja man kan så!
Derfor her opskriften på en slags bagt øllebrød som nemt kan skæres i snitter eller stave. Der er tilføjet gulerod og stykker af mørk chokolade (kun 30g til hele opskriften og det kan undlades). Du kan både bruge rugbrødsrester med kerner og rugbrød uden – det er helt op til dig. Jeg har brugt rugbrød med kerner.
Opskriften er æggefri (hvis det rugbrød du bruger er det).
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på bagte øllebrødssnitter (ca. 15 stk.)
Anbefalet alder: + 12 mdr.
Arbejdstid: 40 minutter inkl. bagning
Ingredienser
300g rugbrød
3 dl koldt vand
3 spsk hvedemel (m. top)
30g mørk chokolade hakket groft
1 gulerod (ca. 70g), skrællet og revet fint
Sådan gør du:
Smuldr rugbrødet så fint som muligt ned i en røreskål. Tilsæt vand og bland det godt sammen. Lad blandingen stå og trække i 15 minutter, så rugbrødet blødgøres.
Tilsæt herefter hvedemelet, den mørke chokolade og den revne gulerod. Rør det hele godt sammen og fordel i en bageform (ca. 20 x 20 cm) beklædt med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i 13-18 minutter. Mærk at massen er fast og har en let skorpe. Så er det færdigt.
Vend straks den bagte øllebrød ud på en rist, så det har bunden op (på den måde undgår du det bliver vådt og danner kondens i bunden).
Lad afkøle helt og skær ud.
Kan opbevares i køleskab 2 døgn eller fryses op til 3 mdr.
Hej, er det muligt at bruge øllebrødspulver i stedet for rugbrød?