Chili con carne (grønnere version)

Bagte øllebrødssnitter m. gulerod og mørk chokolade (+ 12 mdr.)

Jeg har af og til fået spørgsmål om, hvad man kan bruge tørre rugbrødsrester til udover øllebrød. Og altså, det er en klassiker og ganske oplagt med øllebrød, det kommer vi ikke uden om. MEN så var der her fornyeligt en der spurgte om man mon kunne lave en slags “rugbrødssnacks med chokolade” til små børn ala dem bageren sælger, men ikke så hårde. Og så opstod den her idé. For når man kan bage havregrød kan man vel også bage øllebrød? Ja man kan så!

Derfor her opskriften på en slags bagt øllebrød som nemt kan skæres i snitter eller stave. Der er tilføjet gulerod og stykker af mørk chokolade (kun 30g til hele opskriften og det kan undlades). Du kan både bruge rugbrødsrester med kerner og rugbrød uden – det er helt op til dig. Jeg har brugt rugbrød med kerner.

Opskriften er æggefri (hvis det rugbrød du bruger er det).

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på bagte øllebrødssnitter (ca. 15 stk.)

Anbefalet alder: + 12 mdr.

Arbejdstid: 40 minutter inkl. bagning

 

Ingredienser

300g rugbrød

3 dl koldt vand

3 spsk hvedemel (m. top)

30g mørk chokolade hakket groft

1 gulerod (ca. 70g), skrællet og revet fint

 

Sådan gør du:

Smuldr rugbrødet så fint som muligt ned i en røreskål. Tilsæt vand og bland det godt sammenLad blandingen stå og trække i 15 minutter, så rugbrødet blødgøres.

Tilsæt herefter hvedemelet, den mørke chokolade og den revne gulerod. Rør det hele godt sammen og fordel i en bageform (ca. 20 x 20 cm) beklædt med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i 13-18 minutter. Mærk at massen er fast og har en let skorpe. Så er det færdigt.

Vend straks den bagte øllebrød ud på en rist, så det har bunden op (på den måde undgår du det bliver vådt og danner kondens i bunden).

Lad afkøle helt og skær ud.

Kan opbevares i køleskab 2 døgn eller fryses op til 3 mdr.

7 kommentarer

  • Ida

    Hej, er det muligt at bruge øllebrødspulver i stedet for rugbrød?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Ida
      Det tør jeg simpelthen ikke sige. Jeg har ingen erfaring med øllebrødspulver.
      KH.
      Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sissel

    Hej, nu har det været i ovnen i næsten 30 minutter og der er stadig ikke skorpe…? Kan det være fordi det ikke var tørt rugbrød, men rimelig nyt rugbrød? 🤔
    Mvh Sissel

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Det lyder mærkeligt… Det burde ikke gøre forskel om rugbrødet er frisk eller tørt. Blev det færdigbagt? Kan din mængde af væske være gået galt et sted?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Hejsa 😊 er det kun den mørke chokolade, der gør at det ikke er egnet til børn under 12 måneder, eller er der også andet der gør det? Hvis det kun er pga. chokoladen, vil man så f.eks. kunne substituere den med stykker af frugt eller bær? ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Det er kun pga. chokoladen og evt. hvis der er kerner i brødet. Du kan sagtens tilsætte rosiner eller lign i stedet for chokolade.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linda

    Kan man blende rugbrødet, så der ikke er kerner og give det til et barn på 6 mdr?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chili con carne (grønnere version)