Lav selv de fineste små billeder til børneværelset

Min 3. graviditet: Svar på jeres spørgsmål

Sidste weekend lavede jeg en spørgerunde på min instagram-profil, hvor I havde mulighed for at stille spørgsmål til min graviditet, som jo er min tredje. Jeg deler meget på instagram, men der er alligevel nogle ting, hvor jeg føler, at jeg har brug for at være lidt “privat” og jeg har ikke delt særligt meget om min graviditet. Ikke fordi der er nogle problemer i den eller andet. Heldigvis da. Nogle gange bliver jeg bare lidt ramt af tanken om at +24.000 mennesker jeg ikke kender kigger med hos mig. Det tror jeg egentlig også er meget sundt at lige mærke efter og huske på ind i mellem.

Dog møder jeg så enormt meget varme og positivitet fra jer der følger med hos mig, og min profil føles som et trygt, rart og hyggeligt sted.

Flere har de sidste måneder spurgt ind til graviditeten og lillebror i maven, og jeg vil rigtig gerne dele lidt mere om denne del af mit liv også. Derfor er der i dette indlæg svar på de spørgsmål jeg fik i spørgerunden.

 

Hvornår har du termin? (denne var der VIRKELIG mange spørgsmål på)

Min terminsdato har jeg holdt for mig selv og kun sagt den var omkring nytår/start januar. Jeg har holdt den for mig selv fordi, at jeg syntes det var lidt en overvældende tanke at tæt på terminen skulle modtage beskeder fra mange omkring, om jeg mon var ved at føde eller jeg troede det snart ville ske.

Jeg har termin den 8. januar kan jeg afsløre.

 

Har du og din mand et ønske om en mere? Eller går en af jer allerede på kompromis ved at udvide børneflokken til 3?

Nu venter jeg jo en dreng mere, og jeg elsker at være drengemor. Virkelig. Et sund og rask barn er det vigtigste for mig, og tanker om kønnet har ikke fyldt ret meget hos mig. MEN jeg kunne enormt godt tænke mig en lille pige. Med tredje barn på vej og 29 år gammel føler jeg også, at der er tid nok til at få et par børn mere. Og både jeg og min mand drømmer om flere børn, men jeg er også bevidst om, at vi er enormt heldige snart at have tre børn, og at det ikke altid er op til en selv at beslutte, hvor mange børn man får. At man skal være taknemmelig for det man har. Så nu må vi se. Men jeg håber at jeg kommer til at opleve at være gravid og bære et barn igen. Det er noget af det vildeste som kvinde (synes jeg) og enormt livsbekræftende både imens og bagefter når man ser børnene sammen.

 

Hvor skal du føde henne?

Jeg bor i Region Hovedstaden og skal forventeligt føde på Herlev Hospital. Her er Adam også født.

 

Hvordan er dine to første børn kommet til verden – har du fået kejsersnit?

Begge mine børn er født ved naturlige ukomplicerede vaginale fødsler på 4-5 timer. Jeg har kun gode oplevelser med fødsel.

 

Har I et navn klar?

JA. Det har vi.

 

Får lillebror et navn i stil med Isak og Adam?

Ja, det gør han. Jeg synes vi har fundet så fint et navn, som både er lidt unikt, som matcher Isak/Adam, men samtidig heller ikke er vildt specielt eller svært at udtale. Glæder mig til at dele det, når han er kommet til verden.

 

Har du haft nogle graviditetsgener?

Overordnet synes jeg ikke. Jeg har i alle mine graviditeter haft rigtig slem kvalme indtil uge 13-14 stykker og været rigtig sløj der. Men derudover har jeg haft gode graviditeter, følt mig godt tilpas og kunne langt de fleste ting jeg plejer. Dog døjer jeg lidt med venerne i mit ene ben …

 

Hvordan går det med benet?

Benet har det bedre tak – jeg oplever ikke længere smerter. Det er hvert fald ikke blevet værre, men jeg har enormt mange karsprængninger, som dog trækker sig sammen når jeg har benet oppe. Håber derfor de forsvinder når jeg har født, og der ikke længere er konstant pres på dem.

 

Hvor får du din energi fra som gravid?

For det første føler jeg mig meget forskånet i og med min krop er “god” til at være gravid. Jeg døjer ikke med langvarig kvalme, bækkenproblemer, væskeophobninger eller andet der kan være virkelig invaliderende. Føler med de kvinder der bliver oprigtigt syge af at være gravide! Og de skal ikke sammenligne sig med en som mig.

Udover at min krop ikke har de store gener, så fokuserer jeg på at leve (ekstra) sundt når jeg er gravid; gode og nærende måltider, huske morgenmaden, drikke masser af vand, hjemmelavet juice, frugt og grønt. Jeg går også meget op i at holde mig i gang og har trænet mit pilates og gået de daglige ture med hunden hele denne graviditet. Nu hvor jeg har en måneds tid tilbage af graviditeten kan jeg dog godt mærke min krop hurtigere er brugt. Når vi rammer sidst på eftermiddagen er jeg helt færdig, og musklerne i kroppen er øm om aftenen.

 

Hvordan er det at være gravid, når man har to børn i forvejen?

Jeg synes jeg har fundet en fin måde at balancere hensynet til mig selv, at være der for børnene og hjemmepasse Adam selvom jeg er gravid. Barsel er der dog ikke noget der hedder for mig denne gang – jeg har jo Adam hjemme. Uanset hvad så tror jeg at alle flergangsmødre kan nikke genkendende til, at den første graviditet er noget helt særligt: det har man nemlig kun sig selv og baby i maven at tage hensyn til. Som mor til flere er man ‘på’ og kan ikke bare smide sig på sofaen, sove længe i weekenderne osv.

 

Hvor stor afstand aldersmæssigt er der mellem jeres børn?

Der er 4,5 år mellem Isak og Adam. Mellem Adam og lillebror bliver der 24 mdr.

 

Har du ammet dine to ældste og evt. hvor længe? Ammer du Adam endnu?

Jeg har ammet begge drengene og de har aldrig fået flaske med modermælkserstatning. Jeg ammede dem i hhv. 19 mdr. og 14-15 mdr. Jeg ammer ikke Adam længere.

 

Starter Adam i institution når den lille kommer?

Nej, det gør han ikke. Adam skal hjemmepasses til skolestart. Så jeg kommer til at have de to mindste hjemme sammen. Det bliver spændende – især i starten – hvordan det bliver, men jeg er overbevist om at vi nok skal finde nogle gode rutiner med tiden.

 

LÆS OGSÅ: Mine svar på spørgsmål om hjemmepasning

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lav selv de fineste små billeder til børneværelset