Min 3. graviditet: Svar på jeres spørgsmål

Pakkeliste til fødselstasken

Nogle har den stående klar i rigtig god tid, imens andre (mig selv inklusiv) er måske lidt doven til at få den pakket. Ved første barn var den klar månedsvis før hos mig. Her i tredje graviditet har jeg konstant haft overspringshandlinger der har ledt mig udenom pakning af den famøse taske.

MEN nu er den endelig pakket her 3 ugers tid før termin. Og når jeg hører fra kvinder der først har pakket den da de fik veer, så føler jeg mig jo nærmest i god tid (veer og pakning af fødselstaske er dog nok ikke HELT optimalt trods alt).

 

Hvordan ved jeg, hvad jeg skal have med?

I indlægget her deler jeg, hvad jeg har med til det der kaldes en ambulant fødsel. Altså hvor jeg forventer at tage hjem 4-5 timer efter veloverstået fødsel. Skal man indlægges på et barselsafsnit, så skal man have lidt mere med. Det har jeg også en liste over som du kan se længere nede.

Der er dog stor forskel mellem fødegangene i Danmark, når det kommer til hvor meget de stiller til rådighed. Nogle steder er der bleer til baby, bind/trusser til mor, stofbleer, håndklæde til mor, tøj til baby ved indlæggelse og meget andet. Andre steder skal man selv have det med. Så tjek altid oplysninger hos dit fødested. Det står på de fleste sygehuses hjemmesider, hvad du selv skal medbringe.

 

Ting jeg ikke kunne undvære under min fødsel

På min pakkeliste er der udover skiftetøj til mor/baby et par andre ting. Hvis man er kontaktlinsebruger som jeg, så er det meget rart at have minimum et ekstra sæt af disse med. Man kan jo være uheldig at tabe en linse eller at fødslen går i gang om natten og man simpelthen ikke husker at få linser i når man haster mod sygehuset. Og hvis man ser dårligt er begge ting rigtig øv.

Derudover anbefaler jeg, at man har hårelastikker og læbepomade med. Det er rart at kunne sætte håret op under fødslen, hvis (når…) man har det varmt og så man ikke får håret i øjnene. Læbepomade er også et must, da man virkelig kan få tørre og sviende læber, når man laver åndedrætsøvelser under veerne.

Endeligt så er det rart at kunne holde et stabilt blodsukker under sådan en fødsel, men med veer og måske kvalme, så kan det være svært at spise noget. Under begge mine fødsler har jeg været glad for druesukker tabletter, da min appetit har været ikke-eksisterende.

Lidt snacks til far/partner (eller hvis mor alligevel er småsulten) er også rart at have med. Jeg har müslibarer og en nøddeblanding med.

Når fødslen er veloverstået er det også rart at have noget behageligt tøj at tage på. Bløde bomuldsgamacher, varme bløde sokker og en blød trøje (med nem mulighed for hud mod hud f.eks. som en cardigan der kan knappes op) er ideelt tøj for mig.

 

Hvornår skal den pakkes og stå klar?

Når du synes det. Tasken kan være virkelig hyggelig at pakke (måske især som førstegangs) og måske har man tidligt besluttet hvad babys første tøjsæt skal være og vil gerne gøre alt klar – så skal man da endelig bare pakke den. Måske har man før født for tidligt og ved det derfor kan ske igen og man bør have tasken klar relativt tidligt. Selv har jeg pakket, når der var ca. 1 måned til termin.

 

1. Engel, Køredragt i uld // 2. Joha, Babyhjelm i uld // 3. Joha, Babyhjelm i uld/silke // 4. H&M, Amme BH’er (2-pak) // 5. H&M, Leggings i bomuld // 6. CamCam, pusletaske (farve: hazel)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min 3. graviditet: Svar på jeres spørgsmål