Frugtstang m. kransekagekant

Leg: Farvesortering (børn 2-4 år)

Leg og lær med farver med denne aktivitet som du meget nemt og uden indkøb kan gøre klar til dit barn.

Legen går ud på, at barnet får en kurv/kasse med en masse forskellige ting i og så skal placere dem på de rigtige farvefelter. Jeg leger den sammen med Adam og vi italesætter så tingenes farve.

Legen er sjov for barnet og øver farvegenkendelse, at beskrive genstande og sammensætte sætninger.

Ligger du ikke inde med farvet papir, så kan du tage almindeligt A4 papir og give lidt hurtig kulør med tusch eller blyant.

Sørg for at vælge genstande der ikke har flere forskellige farver (især i starten – Adam forstår nu at vi siger guleroden er orange selvom den har en lille grøn top). Børnenes duplo, dyrefigurer og legemad er gode ting at tage udgangspunkt i.

Jeg startede med at lave denne leg med Adam lige før han fyldte 2 år, og legen kan efter den er introduceret tilpasses barnets niveau og udvikling ift. at kende og genkende de forskellige farver.

Vi startede med farverne blå, gul, rød og grøn og har altså nu udvidet med lyserød og orange. Og snart tænker jeg vi kobler lilla, brun, grå, sort og hvid på. Man behøver naturligvis ikke have gang i alle farverne på én gang, men kan skifte lidt mellem 4-9 farver der arbejdes med. Et godt tip er dog at starte ud med de farver, som barnet naturligt har interesse for lært ordet for. Så er det lilla, gul og blå dit barn kan sige og identificere, så start med det. Der er intet rigtigt eller forkert.

Jeg kobler ordene for farverne på ved at skrive dem ind i cirklerne som vist her, men det er ikke noget jeg italesætter overfor Adam.

Tegn cirkler på papiret med en blyant. Brug en tallerken som skabelon. Jeg har her brugt en frokosttallerken. Du behøver kun tegne skabelonen på ét papir. Placer så de øvrige ark under og klip ud. Nu har du det valgte antal cirkler. Skriv evt. på dem og læg dem så klar til leg. Saml forskellige stykker legetøj og lign. i en kasse eller kurv, og så vælges der hele tiden én ting derfra, som placeres på den rigtige farve. Snak om hvilke farver tingene har undervejs.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frugtstang m. kransekagekant