Squashfritter til de mindste (+6 mdr.)

Squashbites m. rosmarin til de mindste (+6 mdr.)

Med denne opskrift får du de lækreste små bløde fladbrød, som kan serveres til baby fra 6 måneder. De har en dejlig mild smag af squash med et twist af rosmarin.

Perfekte som mellemmåltid, del af en frokosttallerken eller i madpakken. Eller som supplement til aftensmaden.

De helt bløde squashbites er nemme at tygge for en tandløs mund.

Squashbites er uden mælkeprodukter, uden tilsat sukker og uden salt. Indeholder æg og gluten.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på squashbites (i bageform 23 x 33 cm svarende til ½ bradepande)

Arbejdstid: 40 minutter

Fra alder: 6 mdr.

 

Ingredienser

200g squash

1 tsk rosmarin

½ dl solsikkeolie

2 æg

3 dl hvedemel

3 spsk grahamsmel (eller anden type fuldkornsmel)

1 tsk bagepulver

 

Sådan gør du:

Skyl squashen grundigt (OBS: 200g squash er ca. ½ squash, husk at veje af).

Riv halvdelen af squashen fint på et rivejern. Den anden halvdel skærer du i tern og kommer i en lille gryde sammen med rosmarin. Dæk med vand og bring i kog. Kog til ternene er møre.

Hæld vandet fra squashen, men lad rosmarinen blive i gryden (de små stykker rosmarin klistrer til squash og gryde er min erfaring – lad dem endeligt blive der).

Lad squashen køle lidt af.

I en skål blander du imens mel og bagepulver grundigt.

Når squashen er kølet lidt af kommer du den (og så meget af rosmarinen som muligt) i en blender sammen med olie og æg. Blend det til en skummende lysegrøn masse som du hælder i en skål.

Vend melet og den revne squash i skålen og rør det sammen til det er ensartet og uden melklumper.

Fordel i en lille bradepande (ca. 23 x 33 cm) beklædt med bagepapir og bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 14-18 minutter til du har et fast fladbrød.

Løft ud af bradepanden og lad afkøle på en bagerist inden det skæres i firkantede bidder.

TIP! Squashbites er fryseegnet.

7 kommentarer

  • Sarah Vainio

    Kan man bruge andre krydderier end rosmarin? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Sarah
      Ja du kan bruge lige det du synes 🙂 Jeg synes bare rosmarin giver sådan en dejlig smag. Men andre bud kunne være timian eller basilikum.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Hvis man fryser dem, skal de så varmes op inden de kan serveres eller er det nok bare at tø dem op?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

    MUMS!!!!! Smagsdommeren (baby Charlie) og jeg er mega fan. Smager skønt!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hvor er det bare dejligt at høre at Charlie er vild med dem 🙂 ! Tusind tak for at give dig tid til at give opskriften feedback.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ane Bøiehøj

    Hej, kan man mon drysse lidt parmesan på?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Ane
      Ja det tænker jeg sagtens du kan – det lyder da faktisk rigtigt lækkert 🙂
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Squashfritter til de mindste (+6 mdr.)