Squashbites m. rosmarin til de mindste (+6 mdr.)
Med denne opskrift får du de lækreste små bløde fladbrød, som kan serveres til baby fra 6 måneder. De har en dejlig mild smag af squash med et twist af rosmarin.
Perfekte som mellemmåltid, del af en frokosttallerken eller i madpakken. Eller som supplement til aftensmaden.
De helt bløde squashbites er nemme at tygge for en tandløs mund.
Squashbites er uden mælkeprodukter, uden tilsat sukker og uden salt. Indeholder æg og gluten.
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på squashbites (i bageform 23 x 33 cm svarende til ½ bradepande)
Arbejdstid: 40 minutter
Fra alder: 6 mdr.
Ingredienser
200g squash
1 tsk rosmarin
½ dl solsikkeolie
2 æg
3 dl hvedemel
3 spsk grahamsmel (eller anden type fuldkornsmel)
1 tsk bagepulver
Sådan gør du:
Skyl squashen grundigt (OBS: 200g squash er ca. ½ squash, husk at veje af).
Riv halvdelen af squashen fint på et rivejern. Den anden halvdel skærer du i tern og kommer i en lille gryde sammen med rosmarin. Dæk med vand og bring i kog. Kog til ternene er møre.
Hæld vandet fra squashen, men lad rosmarinen blive i gryden (de små stykker rosmarin klistrer til squash og gryde er min erfaring – lad dem endeligt blive der).
Lad squashen køle lidt af.
I en skål blander du imens mel og bagepulver grundigt.
Når squashen er kølet lidt af kommer du den (og så meget af rosmarinen som muligt) i en blender sammen med olie og æg. Blend det til en skummende lysegrøn masse som du hælder i en skål.
Vend melet og den revne squash i skålen og rør det sammen til det er ensartet og uden melklumper.
Fordel i en lille bradepande (ca. 23 x 33 cm) beklædt med bagepapir og bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 14-18 minutter til du har et fast fladbrød.
Løft ud af bradepanden og lad afkøle på en bagerist inden det skæres i firkantede bidder.
TIP! Squashbites er fryseegnet.
Kan man bruge andre krydderier end rosmarin? 😊