Små frokostmuffins (+6 mdr.)
Det her er virkelig de blødeste og mest svampede/luftige små frokostmuffins. Kæmpe hit herhjemme for både vores yngste på 12 mdr. og ældste på 5 år. Nøøøj de smager godt og konsistensen er bare helt perfekt!
Oplagte som del af frokosttallerken eller i madpakken.
Jeg har her lavet dem med broccoli og skinke, men fyldet kan selvfølgelig varieres alt efter smag og indhold i køleskabet.
Laves de specifikt til baby saltes de ikke. Men laves de til store børn kan man hvis ønsket tilføje lidt salt – se opskriften.
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på frokostmuffins (12 små eller 6 almindelige muffins)
Arbejdstid: 30 minutter
Anbefalet alder: Fra 6 mdr.
Ingredienser
1 dl små broccolibuketter, skyllet grundigt (kan erstattes med fintrevet squash, gulerod eller små blomkålsbuketter)
1 dl skinketern/kyllingetern
1 dl revet ost
2 store æg
½ dl solsikkeolie eller rapsolie
2 spsk fuldkornshvedemel eller grahamsmel
HVIS IKKE TIL BABY: ½ tsk salt
Smør eller olie til formene
Sådan gør du:
Gør fyldet klar; skyl broccolien og skær den i små buketter, gør osten og skinke eller kylling klar.
I en røreskål blandes æg og olie grundigt. Pisk det sammen med et håndpiskeris.
Tilsæt alt fyldet til skålen og melet og vend det sammen.
Fordel i smurte forme og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovnvarme i 12-14 minutter til de hæver op og er faste og en smule gyldne.
Lad afkøle helt inden de befries fra formen.
Opbevares i køleskab i op til 3 dage eller fryses.
Hej Theresa
Tak for en skøn opskrift som jrg brugte meget til vores søn på nu 2 år. Vil i gang med dem til lillesøster på 6 mdr., men hun må ikke få mælkeprotein. Har du et bud på hvad man kan erstatte osten med for at få nogenlunde samme resultat ift. konsistensen? (Jeg er dog ikke så begejstret for vegansk os).
Også tak helt generelt for godt indhold – også på din insta 💪🏻
Mvh Sofie