Bløde og luftige fuldkornspølsehorn

Kiksebarer m. banan-vaniljesmag (+10 mdr.)

Bag ganske nemt (og billigt!) de lækreste kikse-barer til dit barn.

De opløses i barnets mund og kan serveres fra 10 måneders alderen.

Kiksebarerne her er helt uden raffineret sukker, men smager alligevel så skønt at selv Isak på 6 år herhjemme render og spiser af dem. De har et naturligt indhold af frugtsukker fra banan, og vaniljen giver lige smagen et ekstra pift. Opskriften er æggefri.

En rigtig god snack til den lille sult, på farten eller i barnets madkasse.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på kiksebarer m. banan-vaniljesmag (ca.

Anbefalet alder: Fra 10 mdr.

Arbejdstid: 1 time og 30 minutter (inkl. trækketid i køleskab á 1 time og bagning)

 

Ingredienser

100g banan (svarende til en mellem banan)

50g rigtig smør (stuetemperatur)

100g havregryn (blendes fint)

50g hvedemel

50g ølandshvedemel (kan erstattes af alm. hvedemel, grahamsmel eller speltmel)

1 tsk vaniljepulver

½ tsk bagepulver

Evt. 1 tsk vand (hvis konsistensen skal justeres lidt)

 

Sådan gør du:

Mos bananen grundigt med en gaffel, så du får en så jævn konsistens som muligt.

Kom bananmos og det bløde smør i en skål og bland det sammen.

Havregryn blendes fint i en blender og alt melet, bagepulver og vaniljepulver blandes sammen med det.

Kom nu melblandingen i skålen med banan-smør-mos og ælt det hele hurtigt sammen, så det kan formes til en kugle.

OBS! Hvis blandingen føles for tør til at samle kan du tilsætte ½-1 tsk koldt vand. Væskeindholdet kan være forskelligt i bananer, og mel kan også suge anderledes – så det kan være nødvendigt at justere konsistensen en lille smule nogle gange. Men dejen må endelig ikke blive våd og klistret. Den skal være ‘tør’.

Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt dejen i køleskabet i en time.

Tag dejen ud på et stort skærebræt og del den i tre lige store dele. Rul/tryk med dine hænder hver klump til en lang pølse (ca. 28 cm) med en bredde på ca. 2-2½ cm.

Skær hver pølse i 5 barer (så du får 15 i alt) og fordel dem på en bageplade.

Bag ved 180 grader varmluft i 9-11 minutter. De skal være en smule gyldne i kanten og faste (men vil stadigt føles lidt bløde når man trykker på dem – de bliver faste når de køler af).

Lad kiksebarerne afkøle på en bagerist. Opbevares i lufttæt beholder og spises indenfor 10 dage.

7 kommentarer

  • Maria

    Hejsa. Jeg har netop bagt dem. Tak for en god opskrift og gode opskrifter og ideer generelt. Jeg forstår dog ikke helt, hvad trækketiden i køleskabet skal gøre godt for? Normalt siger man jo, at dej med bagepulver skal bages med det samme, hvis man skal have virkningen, og at man skal arbejde lidt hurtigt, så snart det kommer i kontakt med væske.. Så hvorfor trækketiden? ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Hvor ser de gode ud. Tak fordi du deler dine opskrifter.
    Tror du man kan lave dem med rapsolie i stedet for smør? Eller hvad er det, der gør smørret så vigtigt? 🙂😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Rikke
      Dejligt du kan have gavn af opskrifterne 🙂
      Jeg anvender rigtigt smør i opskriften, fordi det er mere bagestabilt. Smørbar eller olie er meget flydende. Jeg har ikke prøvet, men kunne forestille mig at konsistensen bliver svær at få sådan at man kan forme barerne desværre.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Smart at fryse dejen, det skulle jeg have tænkt på før jeg gik i gang, har nemlig fire bananer som var klar. Men hvis de bliver gode må jeg have af resten af bananerne også😃

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Er de fryseegnet? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      JA 🙂 Dejen kan fryses og så kan man løbende tage op og bage.
      Barerne kan også til nøds fryses færdige, men så bliver de altså lidt blødere.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bløde og luftige fuldkornspølsehorn