DIY: Bogkasse til børneværelset

Fra byen til forstaden – om at blive en forstadsmor

Jeg har altid drømt om storbyen og været fascineret af den lige siden jeg satte min fødder i København første gang som 18-årig. Det blev til 8 gode år i indre København – først et års tid på Frederiksberg og derefter hele 7 år på Christianshavn. Jeg troede ærligt talt også at jeg “altid” skulle bo indenfor voldene i København. Eller hvert fald maksimalt indenfor Metro-ringen.

Jeg kunne godt lide at være tæt på mine veninder. Jeg kunne godt lide, at der var kort til arbejde. At jeg kunne shoppe i alle de lækre specialbutikker hovedstadens bymidte byder på. At jeg kunne gå en tur ved kanalerne, i Kongens Have eller på Kastellet. At jeg kunne ringe efter det lækreste take away og få det leveret indenfor 30 minutter ved min dør. At have den der “storby puls” omkring sig.

For mange er det en livsstil at bo i midten i København. Eller det bliver det. Man ænser slet ikke støjen fra trafikken, man mærker ikke længere den forurenede luft og man ser slet ikke de mange mennesker, der er over alt. Man er en del af det; livet i byen.

Når jeg så mig selv med mand og børn, så jeg os i en 4-5 værelses lejlighed. I København naturligvis.

Det ændrede sig i løbet af 2018.

Isak er blevet større og vi havde brug for mere plads (det er bare ikke optimalt at have en 3-årig sovende i fodenden af sin seng..). Jeg begyndte at kigge på lejligheder og min bedre halvdel begyndte at kigge på huse i omegnen af København. Lad mig bare indrømme, at jeg var MEGET skeptisk. Skulle jeg nu ikke bare kunne mødes impulsivt med mine veninder længere? Skulle jeg bruge hele 15 min. mere hver vej frem og tilbage på arbejde? Hvordan skulle jeg overleve uden at kunne handle specialiteter i Torvehallerne? Og hvad nu hvis jeg fik lyst til en smuttur i Magasin?

Jeg blev lokket med ud og se på et hus.

Og jeg var ærligt talt solgt med det samme jeg stod i det der gamle faldefærdige hus i Valby (som vi så heller ikke endte med at købe, men pointen forstås nok). Alt den plads der var, roen og muligheden for at træde ud i sin egen have. Jeg så Isak for mig i huset og vores liv sammen lige dér, og indså at alle de tanker jeg havde gjort mig om at blive i København – de handlede ene og alene om MIG.

Så vi skiftede over til udelukkende at kigge på huse. I og med vi begge er fra Jylland og ikke har noget nært forhold til nogen af omegnskommunerne til København, så kiggede vi på alt fra Vallensbæk til Lyngby. Vi har været i hver en forstad og se på hus. Da vi var nået til den konklusion, at det skulle være et hus, så blev vi ret hurtigt enige om, hvad vores krav var til det her “drømmehus”. Og det hus fandt vi så – i Ballerup.

Nu er jeg så husejer. Og lever med den daglige bekymring om, hvorvidt der springer et vandrør, om taget skal skiftes og om kommunen sætter grundskylden op, men det hører sig vel med. Til gengæld har Isak sit eget værelse og en have at løbe og lege i. Vi har naboer, hvor han løber over og leger med børnene. Og vi er langt fra indre Københavns travlhed og til tider uro. Det er jeg glad for. For det er jo sådan jeg selv er vokset op, og jeg har den bedste barndom at tænke tilbage på; på minderne fra leg i min barndomshave, venskaberne på den vej jeg voksede op på, grillaftener på den overdækkede terrasse – det er lige netop det jeg også gerne vil give Isak.

I tillæg har jeg fundet ud af, at man sagtens kan klare sig uden Torvehallerne og Magasin.

Nu handler jeg – ligesom alle andre mødre – i Føtex og Lidl, pendler med S-toget ind til byen og bruger mine weekender på hus og have.

Byen føles langt væk, men er det jo egentlig slet ikke.

Det er nok sådan, det er at bo i forstaden.

1 kommentar

  • Gry Blom Hempel

    Skifter du Christianshavn ud med Indre By og Ballerup med Vallensbæk, så har jeg er helt parallel historie – når man først er blevet mor, så er der ofte flere ting, der forener end adskiller os kvinder 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY: Bogkasse til børneværelset