Luftige pølsehorn m. ketchup

Chokoladeboller

Denne opskrift på chokoladeboller tager udgangspunkt i min grundopskrift på de bedste the-boller, der findes. Bollerne kan varieres med både revet gulerod, rosin, chokoladestykker (som her) eller helt uden noget. Hvis man vælger det sidste har man den lækreste lyse the-bolle.

“Hemmeligheden” bag disse boller er, at de er bagt på smør og sødmælk, samt hævet over tre gange, hvoraf den sidste er under damp (i almindelig ovn – jeg forklarer hvordan nedenfor!).

 

Chokoladeboller (12 stk.)

Arbejdstid: 3 timer inkl. hævning og bagetid

 

Ingredienser:

100g smør

2,5 dl sødmælk

40g gær

1 æg

2 spsk sukker

1 knivspids salt

1 tsk kardemomme

Hvedemel

1½ dl mørke chokoladeknapper eller groft hakket mørk chokolade

Til pensling: æg

 

Sådan gør du:

Lun sødmælk og smør til smørret er smeltet. Hæld det i en stor skål og lad det køle af til det er “lillefingervarmt”.

Kom gær, salt, sukker og kardemomme i og rør 2 dl mel udi skålen. Overdæk skålen med vitawrap og et viskestykke og lad den hæve i en time.

Tilføj chokoladestykkerne, ægget og mel til dejen er fast og kan skubbes ud på køkkenbordet. Ælt dejen – evt. med mere mel – til den er fast og smidig. Lad den herefter hæve på køkkenbordet under et viskestykke i 45 min.

Skær dejen i 12 stykker og form til boller. Placer dem på en bageplade og pensl med æg. Sæt pladen i midten af en kold ovn. Sæt en dyb bradepande på nederste rille i ovnen og kog 1 liter vand, som du hælder heri. Luk straks ovnen og lad bollerne hæve i dampen i 20 min.

Fjern bradepanden med vand og tænd ovnen på 185 grader varmluft og bag bollerne i 10-15 min. til de er gyldne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luftige pølsehorn m. ketchup