Grøn buket m. store krysantemum og nelliker

Gode indkøb til vinterbaby

Noget der står på enhver gravids “to-do” er indkøb til baby – det gælder også hos mig. For det kræver selvfølgelig nogle ting at udvide familien med en lille bebs.

Jeg har tidligere skrevet om, hvor du i forhold til udstyr generelt kan spare og hvor du måske bør spendere lidt ekstra (læs mere – KLIK HER). Det indlæg er meget overordnet og skal gerne give et overblik over, hvad man har brug for ifølge mig og tips til, hvad de forskellige ting må forventes nogenlunde at koste, og hvad der med fordel kan købes brugt.

I dette indlæg vil jeg fortælle lidt om, hvad der i følge min erfaring er gode indkøb, når man står med en baby i de kolde vintermåneder.

Denne gang kommer jeg til at have en nyfødt i december, hvilket stiller lidt anderledes krav til babys første garderobe og udstyr man muligvis gerne vil supplere op med på grund af de køligere temperaturer.

Isak er født i midten af maj (et år hvor det var en meget varm sommer), så til ham havde jeg ikke brug for andet end bodystockings og lette bluser. Det er lidt anderledes denne gang. Derfor får jeg brug for nogle af de ting fra start, som jeg først købte, da Isak var ca. ½ år gammel.

Til lillebror har jeg købt ulddragten fra Engel. Jeg har købt den i grå, men den fås i mange fine farver – bl.a. også creme og valnød. Jeg foretrækker den grå (eller nogle af de andre med farve), da de er mere praktiske (ja, den slags tænker man på som 2. gangs mor…) i forhold til f.eks. gylppletter. Jeg har købt den i størrelse 50/56 (dragterne dækker to størrelser og den næste er derfor 62/68).

Dragten fra Engel er en køredragt og dermed perfekt at give baby på i autostolen i bilen eller i barnevognen. Den er i i en ultralækker uldkvalitet: tyk og blød uld, men ekstremt let. Den vejer nærmest ingenting. Denne type uldkvalitet er perfekt til de allermindste, da det virker temperaturregulerende og ikke er tungt for barnet at have på. Man skal dog være OBS på at det ikke er en særlig slidstærk uld. Børn der kravler eller sætter sig ned på deres knæ på legepladsen skal derfor have noget andet i en mere slidstærk kvalitet- typisk er kogt/presset og mere grov uld godt til børn fra 1 års alderen og op.

Dragten fra Engel er desuden smart, da du ikke behøver futter og vanter til baby. Der er et smart ombuk ved hænder og fødder.

Skal baby sove ude i barnevogn kan man nemt forfalde til at det hele bare skal være så tykt og varmt som muligt. Men et spædbarn ligger godt beskyttet for træk og kulde i selve barnevognskassen, så tykke elefanthuer er ikke nødvendigt. Igen skal man tænke noget der er let og temperaturregulerende. Når det kommer til hue er en kyse (hos nogle mærker kaldt “hjelm”) i en blanding af uld og silke derfor perfekt. Jeg har købt en fra Joha, som jeg linker til nedenfor.

Endnu en ting jeg vil fremhæve er, at babys fine hud i ansigtet skal have noget til at beskytte mod kold vind og de lave temperaturer i vintermånederne som udtørrer huden. Ellers kan du ende med et barn med meget røde og skallende kinder.

Det er vigtigt at passe på sit barns hud allerede fra de er helt små. Der skal en creme til, og det må endeligt ikke være hvilken som helst. Du skal have fat i en barrierecreme (hos mange mærker kaldt noget med “weather protection”) som IKKE indeholder vand. Vandet i cremen vil ligge sig øverst i huden og i frostvejr fryser det og kan forårsage karsprængninger i babys fine hud – og de forsvinder ikke igen. Derfor: beskyt babys hud med en god barriere/vejr-creme. Selv er jeg stor fan af den fra Weleda, som er ekstremt drøj i brug. Den er også god til mor.

Engel Køredragt, uld (fås i flere farver) // Sebra babysvøb, økologisk bomuld // Joha ammeindlæg, uld // Nørgaard Madsen tæppe, bomuldsstrik // Quilts of Denmark, babydyne med gåsedun // Joha hjelm, uld og silke // Weleda, weather protection cream // Voksi classic kørepose

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøn buket m. store krysantemum og nelliker