Når baby skal sidde op i barnevognen

Møllehjul

Møllehjul eller søstjerne – og helt sikkert i tæt familie med all-time-klassikeren “håndværker”en  – kært barn har mange navne (og former).

Grundlæggende er der her tale om et sprødt morgenstykke med lys krumme, ingen kerner (men masser af blå birkes!) og det karakteristiske mønster med fem snit fra midten i en cirkel.

Her får du min opskrift på de skønneste og nemmeste møllehjuls-rundstykker, som slår dem du køber med flere længder uden at være besværlige at lave. Dejen røres hurtigt sammen med håndkraft, koldthæves i køleskab natten over og trilles til boller der drysses med birkes næste morgen. Ingen dej på køkkenbordet og ingen brug af røremaskine. Dét er sådan en opskrift jeg elsker. Så kan alle være med på at bage og der er lynhurtigt friskbagt morgenbrød til familien.

Opskrift på møllehjul (10 stk.)

Arbejdstid: 10 minutter om aftenen + 8-12 timers hævning i køleskab + 30 minutter om morgenen

 

Ingredienser

5 dl koldt vand

3 spsk sukker

½ dl solsikkeolie

20g gær

1 tsk salt

3 dl sigtemel

8 dl hvedemel

½ dl blå birkes

Solsikkeolie til formning af bollerne

 

Sådan gør du:

OM AFTENEN:

Kom vand, gær, sukker og solsikkeolie i en stor røreskål og udrør gæret grundigt.

Tilsæt herefter sigtemel og halvdelen af hvedemelet samt salt. Rør dejen grundigt sammen.

Tilsæt resten af hvedemelet en dl af gangen og rør for hver gang. Når alt mel er tilsat og dejen er ensartet kommes der husholdningsfilm over skålen og et viskestykke, hvorefter dejen stilles til hævning i køleskab natten over.

OM MORGENEN:

Beklæd en bageplade med bagepapir og tænd ovnen på 215 grader varmluft.

Fugt dine hænder grundigt med solsikkeolie.

Tag dejen fra skålen lidt ad gangen (mængde til et rundstykke af gangen) med to spiseskeer. Form bollerne forsigtigt uden at trykke luften ud af dejen – du må ikke trykke eller ælte dejen. Form bollerne én for én og påfør mere olie på hænderne, når nødvendigt. Dejen må ikke klistre fast til dine fingre.

Når alle boller er formet og placeret på bagepladen drysses de med rigeligt blå birkes.

Snit herefter forsigtigt i overfladen det karakteristiske mønster med en skarp kniv.

Lad efterhæve 5 minutter inden pladen sættes midt i en brandvarm ovn og morgenstykkerne bages i ca. 12-15 minutter.

Husk at ovne er forskellige – så hold øje. Bank på dine møllehjul. Når de lyder hule er de færdigbagte.

Afkøles på en bagerist i 5 minutter og serveres herefter.

TIP! Møllehjulene kan fryses og genvarmes. Skyl dem under en kold vandhane og placer dem på en bageplade og bag dem ved 180 grader varmluft til de er tøet og sprøde. Så er de som friskbagte.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når baby skal sidde op i barnevognen