Avocadokiks til de mindste (+10 mdr.)
Med denne opskrift kan du lave de lækreste kiks til dit lille barn helt uden at tilsætte raffineret sukker.
De er bagt med avocado og havregryn, og man skulle næsten tro, at det var chokoladestykker der var i – men det er det skam ikke. Det er frugtstænger (de der enkelt indpakkede stænger med tørret frugt som de fleste børnefamilier har liggende) skåret/hakket i passende bidder som er tilsat dejen.
Det giver en super lækker og meget porøs kiks, som er den perfekte snack til det lille barn.
Kiksene kan også smuldres og serveres med mælk på.
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på avocadokiks m. figen/dadelsnacks i (ca. 40 små kiks)
Anbefalet alder: fra 10 mdr.
Arbejdstid: 30 minutter
Ingredienser
200g havregryn – blendes fint
1 knivspids natron
1 æg
1 moden avocado
55g blødt smørbar (jeg har brugt Naturli smørbar som er mælkefrit)
125g tørret frugtstænger (f.eks. fra Castus) skåret i mindre stykker eller hakket fint (alt efter hvad du foretrækker til netop dit barn)
Sådan gør du:
De fintblendede havregryn kommes i en skål og blandes med natron.
Tilsæt ægget, smørbar, frugten af en moden avocado og hakkede frugtstænger.
Ælt det hele sammen og saml det til en småkagelignende dej.
Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir (tykkelse ca. 3 mm – se billeder nedenfor) og skær dem ud eller stik dejen ud med et lille glas.
Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 7-9 minutter til de tager farve.
Lad afkøle på en bagerist.
Opbevares i lufttæt beholder ved stuetemperatur.
TIP! De færdigbagte kiks kan holde sig ca. 5-7 dage ved stuetemperatur. Du kan med fordel fryse dele af dejen ned i mindre portioner og løbende tage op og bage en portion.
Hvor længe kan de holde sig? 😊