Sødkartoffel-mango grød (+4 mdr.)
Cremet mos med mild smag af sødkartoffel og et strejf af mango. To smage der harmonerer virkelig godt! Der tilsættes majsmel for ekstra kalorier og mæthed.
Den færdige mos her har en tyk konsistens (se billeder) og kan tilsættes MM/MME og fedtstof før servering.
På den måde kan man tilpasse konsistensen så den passer perfekt til barnet.
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på sødkartoffel-mango grød (ca. 4 portioner á 125 ml)
Arbejdstid: 15 minutter
Anbefalet alder: Fra 4 mdr.
Ingredienser
250g sødkartoffel, skrællet og skåret i tern
100g mango, befriet for skind og i tern (gerne fra frost)
1 dl majsmel
Vand til kogning
Sådan gør du:
Kom sødkartoffel og mango i en gryde og dæk med rigeligt vand. Bring i kog og lad småkoge til den søde kartoffel er mør. Prik med en gaffel for at tjekke.
Tag af varmen og tag 2 dl af kogevandet fra i en skål eller kande. Resten af kogevandet kasseres.
Blend nu sødkartoffel og mango til en fin konsistens uden klumper imens de 2 dl vand langsomt tilsættes. Brug en stavblender direkte ned i gryden.
Kom gryden tilbage på komfuret, tilsæt majsmel og varm kortvarigt op til grøden tykner.
Kom straks i fryseegnede beholdere og i køleskab (op til 3 døgn) eller fryser (op til 3 mdr.). Kan også kommes i fødevaregodkendte isterningebakker.
NÅR GRØDEN SKAL SERVERES: Når grøden skal serveres luner du den i gryde eller mikroovn. Lad den være varmere end du ønsker at servere den. Tilsæt herefter modermælk eller MME, som du rører i til ønsket konsistens og at grøden har serveringsklar temperatur. Til babyer på 4 mdr. tilsættes en større mængde (MM/MME)mælk, så grøden bliver mere lind. Til babyer på 6 mdr. tilsættes en mindre mængde, så grøden er tykkere. Husk at berige med 1 tsk fedtstof inden servering.
Hvor længe kan det holde sig i fryseren?