Julerose i kurv - en god værtindegave

Æble-makronkage

Dette er min opskrift på den lækreste og letteste æblekage med makroner. Idéen til den opstod allerede i efteråret, da jeg stod med alt for mange æbler i haven. Jeg fik lyst til æbletærte, men ikke sådan en traditionel æbletærte med en mørdejsbund. Den har bestemt også sin berettigelse, men jeg synes godt, at den kan blive en anelse tung.

Min æbletærte skulle være let og luftig – med en balance et sted imellem sødme og syrlighed. De ting opfylder denne æblekage! Og jeg har besluttet mig at kalde den en “kage” og ikke en tærte. For nogen rigtig tærtebund har den jo ikke. I stedet består den af en bund af sandkage med vanilje, makroner og mandler. Og er virkelig lækker hvis du spørger mig.

Jeg har eksperimenteret en del med ingredienserne og bagt og bagt … Da jeg bagte den her i julen og min svigermor spurgte om opskriften, vidste jeg, at opskriften langt om længe var lige, som den skulle være.

Som bonus er den meget nem og hurtig at lave. Den er også fryseegnet og kan derfor tages op og varmes i ovnen, hvis du pludselig får gæster forbi.

 

Æble-makronkage, ca. 6 pers.

Arbejdstid: 45 minutter inkl. ovntid

 

Ingredienser:

 

Kagebund

100g smør (køkkenbordstemperatur)

100g sukker

2 spsk smagsneutral olie (solsikkeolie eller rapsolie)

2 æg

15 makroner

20 mandler

80 g mel

1 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

 

Top

1 æble efter sæson og smag

1 spsk sukker

 

Til servering

Flødeskum du selv pisker, en kugle vaniljeis eller en skefuld vaniljecreme

 

Sådan gør du: Pisk smør og sukker i en stor skål med en håndmixer på højeste hastighed. Du skal piske indtil sukkeret opløses. Slå æggene ud ét efter ét og pisk mellem hvert æg med lav hastighed. Tilsæt 2 spsk smagsneutralolie og pisk igen ved lav hastighed.

Hak makroner og mandler groft. I en anden skål blander du mel, vaniljesukker og bagepulver. Vend melblandingen og makroner og mandler forsigtigt i dejen.

Fordel dejen i en springform (diameter på 20 cm – jeg bruger denne fra Cook & Baker, som faktisk lige nu er sat ned med 43% i imerco) beklædt med bagepapir. Skræl æblet og fjern kernehuset. Skær æblet i tynde både og læg dem ovenpå kagen. Drys med en spsk sukker.

Bag kagen i en forvarmet oven ved 185 grader over-under-varme i 25 minutter til æblerne er gyldne og du fornemmer at kagebunden er bagt.

Tag æble-makronkagen ud af springformen og lad den afkøle ganske kort inden du serverer den med enten flødeskum, en kugle vaniljeis eller en skefuld vaniljecreme.

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julerose i kurv - en god værtindegave