Müslibarer med nødder og mørk chokolade

Disse hjemmelavede müslibarer er gode både som en hurtig snack på vej ud af døren eller i børnenes (eller mandens) madpakke. De er lavet på müsli og nødder og derefter toppet med mørk chokolade og frysetørret hindbær. I princippet kan du dog lave dem med hvad som helst du har i køkkenskabene af gryn, nødder og kerner. Efter smag kan man også tilføje tørrede tranebær, abrikosstykker eller noget helt tredje.
De holder sig fint i køleskabet en uges tid, og er desuden velegnede til personer med laktose- eller glutenintolerans.
Portionen her giver 12 stk., men skal de bruges i et mindre barns madkasse kan man med fordel lave “mini-müslibarer” af opskriften og få langt flere.
Müslibarer med nødder og mørk chokolade (ca. 10-12 stk.)
Arbejdstid: 1 time inkl. ovntid
Ingredienser:
1,5 dl mandelmælk
20 dadler uden sten
50g ristet müsli
50g mandler/pekannødder
100g saltede peanuts
25g ruggryn
50g hørfrø
50g havregryn
100g mørk chokolade
Sådan gør du:
Blend mandelmælk og dadler til du har en ensartet masse. Hak mandler, pekannødder og peanuts groft. Vend müsli, nødder, ruggryn, hørfrø og havregryn i dadelmassen til det hele klistrer sammen. Beklæd en franskbrødsform med bagepapir og tryk nøddemassen ud heri. Bag ved 185 grader over-under-varme i 15-20 minutter.
Tag müslimassen ud af formen. Den skal nu gerne være fast. Skær den i barer af et par centimeters tykkelse og fordel dem med god afstand på en bageplade. Skru nu ovnen om på varmluft og bag yderligere i 7-10 min. Hold godt øje – ovne er forskellige og de må ikke få for meget.
Lad müslibarerne køle af på en bagerist. Smelt den mørke chokolade og pynt dem.
Ingen kommentarer endnu