Æble-makronkage

Müslibarer med nødder og mørk chokolade

Disse hjemmelavede müslibarer er gode både som en hurtig snack på vej ud af døren eller i børnenes (eller mandens) madpakke. De er lavet på müsli og nødder og derefter toppet med mørk chokolade og frysetørret hindbær. I princippet kan du dog lave dem med hvad som helst du har i køkkenskabene af gryn, nødder og kerner. Efter smag kan man også tilføje tørrede tranebær, abrikosstykker eller noget helt tredje.

De holder sig fint i køleskabet en uges tid, og er desuden velegnede til personer med laktose- eller glutenintolerans.

Portionen her giver 12 stk., men skal de bruges i et mindre barns madkasse kan man med fordel lave “mini-müslibarer” af opskriften og få langt flere.

 

Müslibarer med nødder og mørk chokolade (ca. 10-12 stk.)

Arbejdstid: 1 time inkl. ovntid

 

Ingredienser:

1,5 dl mandelmælk

20 dadler uden sten

50g ristet müsli

50g mandler/pekannødder

100g saltede peanuts

25g ruggryn

50g hørfrø

50g havregryn

100g mørk chokolade

 

Sådan gør du:

Blend mandelmælk og dadler til du har en ensartet masse. Hak mandler, pekannødder og peanuts groft. Vend müsli, nødder, ruggryn, hørfrø og havregryn i dadelmassen til  det hele klistrer sammen. Beklæd en franskbrødsform med bagepapir og tryk nøddemassen ud heri. Bag ved 185 grader over-under-varme  i 15-20 minutter.

Tag müslimassen ud af formen. Den skal nu gerne være fast. Skær den i barer af et par centimeters tykkelse og fordel dem med god afstand på en bageplade. Skru nu ovnen om på varmluft og bag yderligere i 7-10 min. Hold godt øje – ovne er forskellige og de må ikke få for meget.

Lad müslibarerne køle af på en bagerist. Smelt den mørke chokolade og pynt dem.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æble-makronkage