Müslibarer med nødder og mørk chokolade

DIY: Bogkasse til børneværelset

Sæt et personligt præg på børneværelset med en bogkasse i en flot farve. En tallerkenrække har de seneste par år været brugt meget som opbevaringsplads for bøger på børneværelset, og det er også en rigtig fin udsmykning til barnets værelse.

Tallerkenrækken er dog som oftest i en højde, hvor barnet ikke selv kan nå bøgerne og den kan ikke rumme ret mange. Bogkassen her indbyder barnet til selv at gå på opdagelse i stakken af bøger. Her hjemme er den et hit og Isak vælger hver aften en bog fra kassen, når der skal læses godnathistorie. Det at bøgerne står fremme i den betyder også, at han ofte selv tager en bog og sidder og kigger i på værelset.

De allerfineste bøger som Isak har fået i gave (f.eks. H.C. Andersens Eventyr og Biblen) står på en hylde på hans værelse. Bogkassen er fantastisk til alle de andre bøger barnet har, og som det selv må tage frem og bladre i.

Mal kassen i en frisk og sjov farve. Jeg har valgt en turkisblå farve til Isaks bogkasse.

Du skal bruge:

– En gammel kasse (umalet eller afslebet – hvis du ikke har noget stående har IKEA glimrende kasser til formålet)

– Hæftegrunder (Jeg bruger Interior Fix Primer fra Flügger, hvis du køber 0,75 liter har du rigeligt til at male mange møbler)

– Maling i ønsket farve (Jeg bruger akrylmaling, Interior High Finish 50 fra Flügger)

– 2 rørepinde

– Malerpensler

– Afdækningsplast

– Selvklæbende filtpuder

 

Sådan gør du:

Aftør kassen – den skal være ren og tør.

Rør hæftegrunderen godt sammen og mal i første omgang kassen med den. Brug afdækningsplast efter behov. Jeg maler udenfor på vores terrasse og dækker altid fliserne af. Hæftegrunderen er en base, som sikrer at du har en ensartet overflade at arbejde med malingen på og at malingen sidder godt fast. Den type grunder jeg har henvist til ovenfor skal gerne tørre 12 timer før du maler på den igen. Tørretiden kan afhænge af luftfugtighed og temperatur.

Rør den valgte farve maling sammen med en ny rørepind og mal nu kassen to gange. Lad kassen tørre helt igennem mellem hvert lag maling. Den type maling jeg har linket til giver en halvblank overflade som er meget slidstærk og nem at aftørre.

Når din kasse er gennemhærdet monterer du filtpuder af en passende størrelse under dens hjørner. På den måde undgår du ridser på et trægulv. Er der gulvtæppe på værelset er dette naturligvis ikke nødvendigt.

Fyld nu kassen med dit barns yndlingsbøger.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Müslibarer med nødder og mørk chokolade