Minitærter m. svampe, skalotteløg og rosmarin

Alt er bare lækkert i miniature størrelse – også tærte!
Bag disse tærter til madpakken, skovturen eller tapasbordet og udnyt dine muffinforme på en helt ny måde.
Jeg synes, at lige præcis denne kombination af årstidens svampe, løg og rosmarin er fantastisk lækker.
Du kan dog også prøve dem med f.eks. spinat og skinke, som er et oplagt valg til børnenes madpakker.
Minitærter m. svampe, skalotteløg og rosmarin (8 stk.)
Tid: 25 min.
Ingredienser:
En pakke udrullet tærtedej
8 store champignon eller 16 små
½ skalotteløg
3 kviste frisk rosmarin
4 æg
1½ dl madlavningsfløde eller mælk
Olie-spray
Salt og peber
Sådan gør du:
Spray din muffinform (jeg har denne fra Cook & Baker) med f.eks. kokosolie eller anden smagsneutral olie og placer den på en bageplade.
Skyl champignon grundigt så alt rester af jord er væk. Skær hver i 4 stykker. Skræl skalotteløget og hak det fint. Klip rosmarinen fint (undlad at bruge midterstilken).
Skær tærtedejen ud i 8 stykker. Du behøver ikke måle stykkerne af eller skære dem “runde”. Udnyt alt dejen og skær dem tilfældigt. Placer dejen i formene og tilføj fyldet. Buk dejens kant, så tærterne får en fin afslutning.
Pisk æg og mælk/fløde forsigtigt sammen og tilføj en knivspids salt og peber.
Hæld æggeblandingen over de små tærter.
Bag ved 180 grader varmluft i 12-15 minutter til tærterne er gyldne og let slipper formen.
Steger du ikke champignoner og løg i panden lidt først?