Smuk og farverig blomsterbowle

Et køkken der inspirerer til at lave mad

Sådan vil jeg beskrive mit køkken.

Og måske også tilføje noget om et køkken, der bruges til at lave mad. Alt slags mad. Og hvor børn hellere end gerne må deltage i madlavningen, fedte på bordene og komme til at tabe mel på gulvet.

Jeg har ikke et fint designerkøkken, hvor overfladerne altid er ryddet og de hvide materialer i højglans skinner.

Det er ryddet op og pænt, ja, men alle mulige ingredienser og madvarer står fremme.

Det imødekommer på ingen måde nutidens køkken-indretningsidealer med et enkelt og minimalistisk udtryk, men det er lige præcis det køkken, som jeg gerne vil have.

Når jeg står i mit køkken skal jeg kunne se tingene og nemt kunne komme til dem. Jeg skal få lyst til at bruge ingredienserne. De skal ikke være gemt væk i poser i et skab.

Hos mig står massevis af nødder, kerner og tørrede frugter fremme. På den måde får jeg dem brugt. Der kommer lidt chiafrø og valnødder ovenpå yoghurt, rugkerner i mine salater og gojibær og tørrede æblestykker ovenpå havregrød – for blot at nævne nogle eksempler.

Min vindueskarm er altid fyldt med friske krydderurter, som jeg bruger i stort set alle måltider. Til morgenmad elsker min mand ristet toast med spejlæg og her kommer jeg altid masser af frisk persille på. Skovsyre er lækkert ovenpå yoghurt eller som pynt på en smoothie (eller på kager!).

Jeg har desuden masser af krydderurter udenfor, så her henter jeg gerne både rosmarin, timian, estragon, oregano, mynte og citronmelisse. Indenfor har jeg også altid en basilikumplante. Den er nærmest uundværlig.

I mit køkken står grøntsager – som advokadoer, løg og tomater – også fremme i forskellige fine glas. Det samme med frugt. Jeg har altid masser af citrusfrugter, fordi jeg elsker friskpresset juice.

TIP! Et udvalg af forskellige olier og eddiker giver mulighed for selv at eksperimentere med mange forskellige dressinger og marinader.

Vi har renoveret næsten hele vores hus, men i køkkenet har vi ikke rørt ved de gamle elementer som skabe og bordplader. Man kan altså godt se, at det ikke er et nyt køkken (som nævnt ovenfor mangler det jo tidens minimalistiske udtryk), men jeg synes at det giver mig en større frihed, når jeg bager og laver mad. Jeg er ikke bange for at en ny bordplade skal få ridser, når jeg skærer dej ud til pølsehorn og jeg er ikke ked af, at Isak sætter fedtede fingre på skabene.

Som det ses på det første billede i dette indlæg, så er der dog gjort noget ved køkkenet. Det blomstrede tapet er et jeg har valgt. Vi har mange tapeter i vores hus og faktisk ikke nogen rum med hvide, glatte vægge. Køkkenet er ingen undtagelse.

Jeg har bestemt sat mit præg på køkkenet, men nogen totalrenovering har der ikke været tale om, og bliver der nok heller ikke.

Jeg glæder mig til snart at dele nogle ‘rigtige’ indretningsbilleder af køkkenet og husets mange andre rum med jer. Så følg endeligt med her på siden.

Hvordan er dit køkken? Nyrenoveret eller ældre? Og er tingene “gemt væk” eller står fremme? Hvilken stil er du til?

Jeg vil elske at høre fra læsere i kommentarfeltet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smuk og farverig blomsterbowle