Minitærter m. svampe, skalotteløg og rosmarin

Smuk og farverig blomsterbowle

Masser af farver og blomster der er tæt pakket – det ser fantastisk smukt ud.

Teknikken i denne type blomsterarrangement er lidt til den svære side, men når du først har styr på det, går det legende let.

Blomsterbowlen tilføjer en unik æstetik til f.eks. et middagsbord og klæder især en mere klassisk bordopdækning med dug og gammeldags porcelæn.

Du vælger helt selv hvordan blomsterbowlen skal tage sig ud. Der er meget få “regler” og du bestemmer helt selv farve og udtryk – det er kun op til din fantasi og hvad der er i sæson.

Sværhedsgrad: Medium til svær

Du skal bruge:

En stor skål (jeg har her brugt en skål med en diameter på 22 cm)

En håndfuld husholdningselastikker

1 bundt basisblomster
Basisblomsterne skal have en grenet og tyk stilk. Jeg har brugt lilla roser.

2 bundter dækblomster
Fyldblomsterne kan være hvad som helst, men deres blomst må gerne have en god størrelse. Du kan her vælge at benytte den samme type i begge bundter eller vælge to forskellige. Dækblomsterne dominerer meget i det færdige resultat. Jeg har brugt cremefarvede roser og gerbara.

1 bundt fyldblomster
Fyldblomster stikkes i til sidst og sikrer, at blomsterne står helt tæt. Fyldblomsterne bør have meget bløde og fleksible, små stilke.

 

Er din skål større eller mindre? Du kan lade et bundt blomster gå til eller fra for hver ekstra 5 cm der er i din skåls diameter.

 

Sådan gør du: 

Start med at klippe dine blomster til og fjerne alle blade på stilkene. Blomsterne skal 4 centimeter længere end højden af din skål for, at du opnår den smukke “kugleform”. Et skråt, langt snit er bedst for at sikre, at blomsterne har nok overflade at suge vand på, så de holder sig smukke længst muligt.

Du starter med én af dine basisblomster og tilføjer dækblomster skiftevis med basisblomster til du har sat 8 blomster sammen til en lille buket (for hver gang du bruger én basisblomst bruger du derefter 2 dækblomster). Fæstn dem stramt til hinanden med en elastik.

Fortsæt med at tilføje basisblomster og dækblomster skiftevis af hinanden til du har brugt 2/3 dele af disse type blomster. Fæstn dem med elastik løbende.

Kom varmt vand i din skål og placer den lave bukket i midten. Tilklip eventuelle blomsterstilke der er for lange, så buketten står stabilt. Arranger de resterende basis og dækblomster langs skålens kant.

Klip fyldblomsterne i længder, så de kan nå vandet. Placer dem i arrangementet så det fremstår helt tæt.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Minitærter m. svampe, skalotteløg og rosmarin