En buket blomster fra marken

Små jordbærkager

De små jordbærkager er sødmefyldte og forfriskende på én og samme tid.

Til mine jordbærkager foretrækker jeg en mazarinbund, et tyndt lag mørk chokolade, en luftig vaniljecreme, friske jordbær (naturligvis!) i gode, store stykker som til sidst overhældes med ribsgelé.

DET er sådan en rigtig jordbærkage skal være efter min mening.

Du får min opskrift lige her.

 

 

Små jordbærkager (8 stk.)

Arbejdstid: 1½ time inkl. ovntid og afkøling

 

Ingredienser:

85g sukker

100g smør

2 æg

125g marcipan

30-40g hvedemel (hvis du bruger store æg skal der lidt ekstra mel til)

50g mørk chokolade

½ liter pisket vaniljecreme (jeg er vild “Kage Mousse, Bourbon Vanilje” fra Dr. Oetker)

75g jordbær

2 dl ribsgéle

Evt. frysetørrede jordbær

 

Sådan gør du:

Pisk sukker, smør og marcipan (riv det på et groft rivejern først) sammen med en håndmixer ved medium-høj hastighed. Du skal piske forholdsvist længe – 5 minutters tid – til det hele er ensartet.

Pisk herefter æggene i ét ad gangen.

Vend melet i lidt ad gangen til du har en dej, der konsistensmæssigt minder om hummus. Så er mazarindejen god!

Bag de små mazariner i en silikoneform som du først sprayer med smagsneutral olie og derefter drysser med lidt mel. “Bank” forsigtigt overskuddet af melet af og placer så en dejen i formen.

Jeg har brugt silikoneforme (jeg anbefaler Cook and Baker Muffinform Silikone), som har en diameter på 7 cm. Jeg fylder kagedejen i til ca. 2,5 cm højde. De vokser næsten ikke i ovnen.

De små tærter bages ved over-under-varme 180 grader i 15-20 minutter. Ovne er forskellige, så hold øje med dem og mærk forsigtigt på dem ind i mellem. Du kan mærke når de blive faste og en smule gyldne på toppen: så er de klar.

Når kagerne er ude af ovnen hakker du straks den mørke chokolade groft og lægger ½ tsk chokolade oven på hver kage. Når det smelter fordeler du det jævnt med skeen, så kagerne får en blank og ensartet overflade.

Lad kagerne blive i formen og køle af. Stil dem evt. i et køligt rum, så chokoladen sætter sig hurtigere.

Inden servering pisker du vaniljecremen efter anvisningen. Skyl jordbærrene (fjern stilkene) og skær dem i skiver. Smelt ribsgeléen ved lav varme i en tykbundet gryde.

Kom vaniljecremen i en sprøjtepose med en rund tyl (1 cm bredde) for enden (jeg anbefaler Blomsterbergs Tyllesæt i stål som indeholder 6 dele). Hold tyllen over midten af kagen og sprøjt cremen forsigtigt ud til du har en flot, rund mængde creme på kagen.

Placer jordbærskiverne på cremen og overhæld dem straks med den smeltede, lune ribsgéle. Den vil straks størkne mod de kolde bær.

TIP! Drys til slut med lidt frysetørret jordbær på toppen af kagerne – eller måske lidt groft hakket hvid chokolade.

Reklame: Dette indlæg indeholder affiliatelinks, som giver mig en smule kommission, hvis du klikker på dem og derefter handler i webshoppen du sendes videre til. Læs mere om din garanti for, at jeg kun linker til produkter jeg selv bruger og anbefaler ved at klikke HER.

4 kommentarer

  • Mia

    De ser super lækre ud. Tror du, at de kan bages dagen før, eller skal de helst laves på dagen, de skal serveres?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Selve bundene chokoladen ovenpå kan du sagtens lave dagen i forvejen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine

    De ser så lækre ud! Tror du man kan bage bunden som én stor i en springform? Det er lige det, jeg har i mit køkken 😄

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Christine
      Dejligt du synes de ser gode ud 🙂 Du kan godt bage dejen i en almindelig springform. Det passer mængden også med. Gå efter en form med en diameter på ca. 22 cm.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En buket blomster fra marken