Gammeldags fastelavnsboller

Forspiring af tomater, peberfrugt og solsikke

Jeg er komplet nybegynder, når det kommer til havearbejde, så derfor kan jeg ikke skrive haveindlæg med særligt meget erfaring i bagagen. Det skal dog ikke afholde mig fra at dele, hvad der sker i vores lille have og hvilke ting jeg forsøger mig med. Måske er der andre som mig, der står med en villahave og føler sig ret nye i livet som haveejer og også suger alt til sig de kan?

Jeg har mange drømme og planer for vores have. Og som med alt andet går jeg grundigt til værks, når jeg har noget jeg vil være god til og som skal føres ud i livet. Jeg planlægger; laver lister og med hensyn til haven har jeg endda lavet en skitse af haven set fra oven og markeret, hvad der allerede er af planter mv., hvor der skal ske ændringer og hvor der skal tilføjes helt nyt. Jeg har søgt nettet tyndt for råd og guides, og jeg har meldt mig ind i diverse facebookgrupper for dedikerede haveejere. Og når der er spørgsmål jeg ikke kan finde svar på, så har jeg min svigermor som livlinje.

Derfor har jeg heller ikke købt ind i blinde, når det kommer til haveartikler, løgplanter og frø. Jeg ved, hvad der skal ske med haven i år, og har sat mig – så godt som muligt – ind i hvordan jeg skal gå frem.

I første omgang er jeg gået i gang med at forspire planter og blomster indendørs.

Da vi overtog vores hus var drivhuset fyldt med de mest fantastiske tomater og peberfrugter, og derfor har jeg besluttet at forspire planter til netop de to ting. På samme tid har jeg sået solsikker og lidt planter til skovjordbær (sidstnævnte vil dog først bære frugter næste år).

Jeg har købt frø til tre forskellige tomatsorter (i tilfælde af det ene eller andet mislykkes..) og derudover altså peberfrugt, solsikker og skovjordbær. Særligt med solsikkerne håber jeg, at forspiringen betyder, at jeg får nogle store og flotte solsikker.

Jeg har sået frøene efter anvisningen på pakken i små potter. Jeg har tilladdet mig selv at skrive på dem med en tusch, da jeg ikke havde nok plantepinde og da jeg ikke tror de kan bruges igen. De små potter i pap er nogle forrige ejer af huset har efterladt og de er vist ved at have udtjent deres værnepligt. Næste sæson må jeg købe nogle nye, der helt sikkert kan genbruges nogle gange.

Frøene har jeg sået i så-jord og efter såning har jeg givet potterne en smule vand med en forstøver.

Både Isak og Carlo fulgte interesseret med – Isak meget begejstret for, at de små frø skal ende med at blive store “tomattræer” (hans ord) og Carlo der vist mere håbede på, at de der poser med frø indeholdte godbidder ..

I weekenden har vi alle – trods det lidt kedelige og grå vejr – været i haven.

Min mand har ordnet nogle forskellige praktiske ting på huset og Isak har leget og hygget sig i haven – og sørme om vi ikke også fik indtaget årets første “måltid” på terrassen: hjemmebagte fastelavnsboller og ribssaft.

Nu er de små potter placeret i vindueskarmen i køkkenet og jeg håber, at der indenfor de næste uger begynder at vise sig aktivitet i dem.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gammeldags fastelavnsboller