10 gode råd: Den første tid med hvalpen

Trekornsbrød

Her får du opskriften på et lækkert trekornsbrød med sprød skorpe og godt bid. Du kan simpelthen se på billederne, hvor lækker dejen er!

Brødet hæver i alt 3 gange af 30 minutter pr. gang, hvilket bidrager til den lækre, saftige og lidt “seje” krumme i brødet.

Da jeg fornyeligt serverede brødet til kirkekaffe blev jeg udspurgt om opskriften og har nu lovet at den kan blive videregivet, hvilket er en god anledning til alligevel at dele den her på bloggen. En dame mente at det mindede om gammeldags maltbrød, som hendes bedstemor serverede – og det var altså noget af et kvalitetsstempel.

Husk at du kan følge med på min Instagram (KLIK HER) for gode tips og tricks til bagning, klassiske opskrifter og hverdagsinspiration – og så går du heller aldrig glip af når der er en ny lækker opskrift her på min hjemmeside.

Opskrift på trekornsbrød m. hørfrø, sesam og rugkerner (1 franskbrød)

Arbejdstid: 2 timer og 15 minutter

 

Ingredienser

3 dl lunken vand (bland koldt vand med en smule kogende vand)

25g gær

1 tsk salt

2 spsk mørk sirup

1 dl kærnemælk eller tykmælk

75g grahamsmel

400-425g hvedemel

½ tsk mørk kulør (også kendt som sovsekulør) eller maltmel

½ dl hørfrø

½ dl sesam

1 dl rugkerner (opblødte eller klar-til-brug blanding)

Drys: et sammenpisket æg til pensling og ½ dl mix af sesam og hørfrø

 

Sådan gør du:

Udrør gær, salt og sirup i det vandet i et stort dejfad. Tilsæt grahamsmelet, alle kerner og 125g hvedemel. Rør grundigt sammen til en klistret, flydende dej. Dæk skålen med vita wrap og et viskestykke og lad dejen stå til hævning – gerne et lunt sted – i 30 minutter.

Tilsæt herefter gradvist resten af hvedemelet og rør i dejen til den er fast nok til at komme ud på et meldrysset bord. Ælt dejen godt igennem indtil den er fast og smidig. Lad dejen hvile på køkkenbordet under et viskestykke i yderligere 30 minutter.

Slå dejen ned og ælt den ganske kort igen. Form den til et franskbrød med hænderne (dette foretrækker jeg for det mere rustikke udtryk i brødet). Lad brødet hæve 30 minutter en sidste gang.

Pensl brødet med sammenpisket æg og drys med hørfrø og sesam. Lav herefter skrå snit i brødet med en skarp kniv.

Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i 25-30 minutter til dit trekornsbrød lyder hult, når du slår forsigtigt på bunden af det. Husk ovne er forskellige og mine bagetider er derfor altid vejledende.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 gode råd: Den første tid med hvalpen