Citron-birkes cupcakes

En smuk kage med masser af frisk og lækker smag af citron og et overraskende knas af blå birkes.
Kagen er en rigtig forårskage, hvis du spørger mig, og leder tankerne hen på den klassiske citronfromage – her bare i en yndig cupcake variant! Den er perfekt som et indslag på et afternoontea bord, til en brunch eller et kagebord.
Toppen af kagen er en såkaldt “custard” med citron smag, som jeg har rørt med et pulvermix fra Søstrene Grene. Mixet er en del af deres mad-kollektion og jeg blev simpelthen så fristet, da jeg så det – det måtte jeg have med hjem og være kreativ med. Det blev det perfekte match ovenpå disse kager, hvor citronen i toppingen går hånd-i-hånd med citronsmagen i kagen.
Citron-birkes cupcakes (12 stk.)
Tid: 1 time og 15 minutter
Ingredienser:
Cupcake-dej:
3 æg
180g sukker
1 tsk vaniljesukker
100g smør
170g hvedemel
1 tsk bagepulver
Skallen og saften af en øko-citron
2 spsk blå birkes
Topping:
1 brev lemon custard, Søstrene Grene
60 ml vand
250 ml piskefløde
Sådan gør du:
Lad smørret smelte ved svag varme i en lille kasserolle.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en stor skål. Pisk længe – du skal have en god og luftig æggesnaps.
Bland mel og bagepulver og revet citronskal sammen.
Pres citronen for saft og tilsæt dette til det smeltede smør.
Vend skiftevis melblandinden og smørblandingen i æggesnapsen. Tilsæt også de blå birkes.
Kom dejen i 12 muffinforme og bag dine muffins ved 180 grader over-under-varme i ca. 12-15 minutter.
Lad kagerne køle helt af inden de pyntes.
Pisk din citrontopping efter anvisningen på pakken. Toppingen skal have tid til at sætte sig i køleskabet inden den bruges. Min erfaring var, at dette skete meget hurtigt (min stod i køleskab 1 time), men du kan med fordel lave toppingen nogle timer før du vil pynte kagerne.
TIP! Pynt kagerne for at gøre dem ekstra fine. Her har jeg pyntet med spiselige guldflager og gule stedmoderblomster (også spiselige).
Ingen kommentarer endnu