Trekornsbrød

Citron-birkes cupcakes

En smuk kage med masser af frisk og lækker smag af citron og et overraskende knas af blå birkes.

Kagen er en rigtig forårskage, hvis du spørger mig, og leder tankerne hen på den klassiske citronfromage – her bare i en yndig cupcake variant! Den er perfekt som et indslag på et afternoontea bord, til en brunch eller et kagebord.

Toppen af kagen er en såkaldt “custard” med citron smag, som jeg har rørt med et pulvermix fra Søstrene Grene. Mixet er en del af deres mad-kollektion og jeg blev simpelthen så fristet, da jeg så det – det måtte jeg have med hjem og være kreativ med. Det blev det perfekte match ovenpå disse kager, hvor citronen i toppingen går hånd-i-hånd med citronsmagen i kagen.

Citron-birkes cupcakes (12 stk.)

Tid: 1 time og 15 minutter

 

Ingredienser:

 

Cupcake-dej:

3 æg

180g sukker

1 tsk vaniljesukker

100g smør

170g hvedemel

1 tsk bagepulver

Skallen og saften af en øko-citron

2 spsk blå birkes

 

Topping:

1 brev lemon custard, Søstrene Grene

60 ml vand

250 ml piskefløde

 

Sådan gør du:

Lad smørret smelte ved svag varme i en lille kasserolle.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en stor skål. Pisk længe – du skal have en god og luftig æggesnaps.

Bland mel og bagepulver og revet citronskal sammen.

Pres citronen for saft og tilsæt dette til det smeltede smør.

Vend skiftevis melblandinden og smørblandingen i æggesnapsen. Tilsæt også de blå birkes.

Kom dejen i 12 muffinforme og bag dine muffins ved 180 grader over-under-varme i ca. 12-15 minutter.

Lad kagerne køle helt af inden de pyntes.

Pisk din citrontopping efter anvisningen på pakken. Toppingen skal have tid til at sætte sig i køleskabet inden den bruges. Min erfaring var, at dette skete meget hurtigt (min stod i køleskab 1 time), men du kan med fordel lave toppingen nogle timer før du vil pynte kagerne.

TIP! Pynt kagerne for at gøre dem ekstra fine. Her har jeg pyntet med spiselige guldflager og gule stedmoderblomster (også spiselige).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trekornsbrød