Citron-birkes cupcakes

Koldrøget laks m. rugbrødscrunch, rygeostcreme og frysetørret hindbær

Portionsanrettet i små glas eller tallerkener er det her det perfekte indslag på tapasbordet, som en del af en brunch eller som en ganske enkel og let lille forret eller appetizer.

Den smager let og lækkert – frisk laks, syrlig hindbær, sprød og salt rugbrød og cremet, røget smag af rygeost.

Som en ekstra bonus tager den ingen tid at lave, så hvis du har gang i meget andet i køkkenet er denne ret overskuelig at få på bordet.

 

Du skal bruge (opskrift til 6-8 personer):

1 stykke koldrøget laks (filet royal, ca. 120g)

1 stykke fennikel – du skal kun bruge et stykke på 5 x 5 cm. Snit det groft i små tern.

1 dl rugbrødscrunch

2 spsk rygeost creme – kom det i en tylpose i plast og klip et lille hul på ½-1 cm

1 spsk frysetørret hindbær

1 håndfuld frisk brøndkarse

 

Saltet rugbrødscrunch: Der findes to løsninger. Hvis du har nogle rugbrødschips kan du med fordel hakke dem groft. Hvis ikke kan du bruge et par gamle skiver rugbrød som du smuldrer og fordeler på lidt bagepapir og kommer i ovnen overdrysset med havsalt. Giv rugbrødet høj varme i kort tid.

 

Sådan gør du:

Anret fennikel i bunden af glasset. Læg skiver af laks ovenpå (2-3 skiver alt efter antal personer). Placer små toppe af rygeostcreme tilfældigt i anretningen. Drys med frysetørret hindbær, rugbrødscrunch og brøndkarse.

TIP! Anret lakseportionerne på forhånd og stil dem i køleskab til de skal serveres. Vent dog gerne med at drysse med rugbrødscrunch til umiddelbart inden servering, så det bevarer sin sprødhed.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Citron-birkes cupcakes