Tapasinspireret frokostbord

De første trin mod min drømmehave

Havesæsonen er i fuld gang og med den nyerhvervede titel som haveejer – som jeg jo er blevet – er jeg selvfølgelig også i fuld gang.

Jeg er ingen ekspert endnu. Jeg er i en læringsproces, hvor jeg har kastet mig ud i en helt masse ting, og jeg er klar over, at det nok ikke er alt, der kommer til at lykkes perfekt her det første år.

Sidste år nåede jeg lige at have krydderurter på terrassen udenfor vores hus (og nyde godt af de tomater den tidligere ejer havde plantet i drivhuset…) og jeg syntes, at det var noget af det mest FANTASTISKE: Mine helt egne krydderurter i rustikke krukker. Udenfor.

Det skulle jeg have mere af og henover vinteren er der tilsyneladende flyttet et galt have-menneske ind i mig.. Hvert fald har jeg både indkøbt bærbuske, blomster i massevis og har gang i den helt store forspiring – et af vores mange værelser er faktisk inddraget alene til det netop nu.

Ja, min mand har også mærket mit køkkenhave-projekt på egen krop – forrige weekend kørte han nemlig 2 ton jord ned i den ene ende af haven for at jævne terrænet ud, bygge højbede ovenpå og fylde dem med jord.

 

Da vi (læs: min mand) lige var gået i gang med at køre jord på området der skal blive til køkkenhave:

Der er nu blevet sat pilehegn op til højre for drivhuset (her er der rabarberbed), jorden er udjævnet, der er opsat højbede til grøntsager og sået græs omkring:

I fredags modtog jeg en kæmpe levering af buske og blomster som jeg havde bestilt fra Plantetorvet og weekenden er gået med at plante det hele ud. I første omgang kan I her få et indblik i udplantingen af bærbuske. Jeg har sat ribs, solbær og to sorter blåbær foran det der skal være min køkkenhave. Derudover har jeg også købt en brombærbusk, men den skal plantes i en anden del af haven. I den halve vintønde man ser på billedet ovenfor har jeg plantet skovjordbær. Min plan er på den måde at samle rigtig mange af de spiselige ting i haven i hjørnet omkring drivhuset som er helt perfekt både fordi det kan afskærmes fra Carlo (hvis nu han viser sig at være glad for at grave grøntsager op..) og fordi at det er meget solrigt.

Krydderurterne fra sidste år står lige nu i mit drivhus og vokser sig store og fine. De har faktisk stået ude hele vinteren, men jeg klippede dem ned og tog dem ind i drivhuset for en måned siden for at de hurtigt skulle vokse sig op i en pæn størrelse, så jeg kan få gavn af dem. Jeg har indtil videre purløg, oregano, mynthe, rosmarin, estragon, citronmelisse og timian:

Jeg har gang i utroligt mange projekter i haven lige nu, og der er rigtig meget som man først vil kunne se det fulde resultat af om et par år.

Jeg ved godt, at man siger, at Rom ikke blev bygget på én dag, men jeg er nu alligevel typen, der helst ser tingene ske HURTIGT, når jeg har sat mig et mål for noget. Og haven er ingen undtagelse.

Det kan man også se på terrassen, hvor jeg efterhånden har startet min egen lille planteskole.

Næste ting på listen er et stauderbed i halvskygge.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tapasinspireret frokostbord