DIY: Mal påskeæg med dit barn

Årstidens blomster og grene i syltetøjsglas

Nu er årstiden langt om længe til, at blomster og blade begynder at springe ud og det hele bliver grønnere og skønnere. Det giver en god mulighed for at kreere fine ting til hjemmet og tage det grønne og foråret med ind.

Det her er en af mine yndlings måder at arrangere blomster på. Ja, faktisk benytter jeg mig af mine syltetøjsglas til blomster hele året. I efteråret tog jeg nogle blomster ind, som jeg lod tørre ud i glassene, og de stod helt fra oktober til februar og så fine ud.

Hjemme hos os arrangerer jeg fast blomster på denne måde til en gammel, dyb vindueskarm vi har på vores lille gæstetoilet.

Saml en forskellige glas fra syltetøj, marmelade og endda de fine glasflasker fra saft og juice og skab din egen version. Jeg synes det lidt “vilde” og upolerede look passer smukt ind på badeværelset eller på en bakke på et lille bord i en havestue eller soveværelse.

Jeg bruger blomster og grene fra haven, en grøftekant eller skoven – men jeg kan også godt finde på at supplere op med et bundt af årstidens afskårne blomster fra mit supermarked.

Sværhedsgrad: Nem

Du skal bruge: Forskellige gamle glas, en havesaks og årstidens blomster og grene.

Sådan gør du: Klip eller knæk blomster og grene i forskellige længder, så de passer til de glas du har. Arranger blomsterne lidt tilfældigt og “uperfekt”. Glassene må hver især gerne indeholde blomster og grene i forskellige længder i forening. Det giver netop det lidt tilfældige udtryk.

I sommerhalvåret hældes lidt vand i glassene, så blomster og grene står grønt og levende. Dette betyder dog at blomsterne skal udskiftes lidt hyppigere. Jeg plejer at have mine stående ca. 14 dage.

I vinterhalvåret kan du med fordel vælge nogle blomster, der gerne må tørre ud og kombinere med flere grene og lidt grove stauder. Lad være med at hælde vand ved og blomster og grene vil tørre ud og stå smukt i månedsvis.

Blomsterne herunder har stået i vindueskarmen i 5 måneder. Brudeslør er en virkelig fin blomst at tørre og det samme er de fleste afklippede grene. Jeg nænner næsten ikke at smide dem ud – de står SÅ fint!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY: Mal påskeæg med dit barn