Derfor valgte vi en finsk lapphund

Lakridskartofler og bagte forårsløg, savoykål og gulerødder

Kartofler marineret i hvidløg og lakridspulver samt et fad grøntsager med bagte forårsløg, savoykål og gulerødder er en lækker og nem garniture at servere til lam, vildt eller rødt kød.

Og lyder det lidt specielt med det der lakrids til kartofler..? Jeg garanterer, at du vil blive positivt overrasket. Det er virkelig lækkert og giver en uventet unik smagsoplevelse.

De bagte gulerødder og kålen giver i kombinationen med forårsløgene den umamismag som løg giver, men på en underspillet måde sammen med sødmen fra gulerødderne og kartoflerne.

Gode saucer at servere til er vildt sauce, rødvinssauce eller en pebersauce – det står kartoflernes lakrids-hvidløgssmag overmådeligt godt til.

Lakridskartofler (4 pers.)

800g små kartofler med skræl

1 spsk lakridspulver

½ dl olie (gerne halvt olivenolie og halvt raps/solsikkeolie)

2 fed hvidløg

1 tsk groft salt

 

Bagte gulerødder, savoykål og forårsløg (4 pers.)

1/3 af et savoykål

8 gulerødder

Et bundt forårsløg

1 spsk groft salt

½ dl olivenolie

 

Sådan gør du:

Skyl kartoflerne grundigt og børst dem fri for jord. Kom dem i en lille kasserolle, dæk dem med vand og giv dem et opkog. Når vandet koger skal de kun koge 3 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle en smule af i gryden.

Skyl savoykål og forårsløg og skræl gulerødderne. Skær kålen i store stykker og halver gulerødderne både på midten og på langs (så hver gulerod giver fire mindre stykker). Klip knolden af forårsløgene nederst og de øverste 5 centimeter af det grønne.

Læg kål og gulerødder nederst i et ildfast fad og placer forårsløg øverst. Dryp med olivenolie og drys med groft salt.

Kom kartoflerne i en stor frysepose (4 eller 5 liter). Pres hvidløg og kom det ned i posen sammen med lakridspulver, olivenolie og salt. Mix det hele godt sammen i posen og lad kartoflerne ligge og trække i posen i minimum 30 minutter, men gerne længere.

Hæld kartoflerne ud i et ildfast fad.

Bag de to fade i ovnen ved 185 grader i 25 minutter. Forårsløgene vender du halvvejs.

TIP! Begge fade kan med fordel forberedes flere timer inden du skal i køkkenet og lave resten af menuen. Skal jeg have gæster lørdag aften forbereder jeg som regel dette tilbehør allerede om formiddagen og lader kartoflerne ligge i en frysepose i køleskabet og overtrækker fadet med grøntsagerne med film. Så er det nemt at sætte i ovnen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor valgte vi en finsk lapphund