Lakridskartofler og bagte forårsløg, savoykål og gulerødder

Pizza – den bedste opskrift på sprøde bunde

Som børnefamilie er der ikke meget der kan konkurrere med hjemmelavede pizzaer fredag aften. Og hjemmebagte pizzaer behøver ikke være ensbetydende med, at man bruger timevis på at lave pizzadejen som ender med at blive sej, blød og hæve alt for meget i ovnen.

Med denne opskrift får du pizzabunde der er sprøde, tynde og minder om dem der serveres på italienske restauranter. Og så er de nemme at lave! Ja, du kan faktisk nå at have friskbagte pizzaer til aftensmad, selvom du har været på arbejde – med denne opskrift går der nemlig kun 1½ time fra du rører gæret ud i skålen til de lune pizzaer kan serveres.

Opskrift på pizzabunde (2 stk. der passer til bradepander)

Arbejdstid: 1 time og 30 min.

 

Ingredienser

15g gær

3½ dl lillefingervarmt vand (3 dl koldt vand, ½ dl kogende vand)

1 spsk olivenolie

1 tsk groft salt

3 dl durummel

3 dl TIPO 00 mel

+ durum og TIPO 00 mel til dejen er fast

 

Sådan gør du:

Kom vand i et stort dejfad og tilføj gær og groft salt. Rør rundt til gæren er opløst helt.

Tilføj olivenolie og derefter 3 dl durummel og 3 dl TIPO mel.

Rør melet helt ud og dæk skålen med stanniol og et viskestykke. Dejen er meget tynd, men det skal den være. Stil dejen til hævning i 45 min.

Når dejen er hævet vil du se, at den bobler og er blevet mere elastisk. Rør lige dele durummel og TIPO mel i dejen indtil den er fast nok til at tage ud på et meldrysset bord. Drys herfra kun med durummel på bordet og over dejen i mens du ælter den til den er fast og smidig og ikke længere klistrer til bordet. Tril dejen til en kugle og lad den hæve på bordet med et viskestykke over i 20 minutter.

Imens dejen hæver forbereder du dit pizzafyld, så det er klar til at komme ovenpå pizzaerne.

Slå dejen ned og del den i to. Rul hvert stykke dej ud med en kagerulle til hver pizzabund er på størrelse med en bradepande.

Beklæd to bradepander (uden høj kant) med et stykke bagepapir og kom de udrullede bunde på hver sin plade.

Tænd ovnen på 195 grader varmluft og lad ovnen blive varm imens du tilføjer dit yndlingsfyld til dine pizzaer.

Bag pizzaerne i ovnen (på samme tid) i ca. 12-15 minutter.

TIP! Lav din egen pizzasauce af en dåse hakkede tomater, en dåse tomatpasta, et fed presset hvidløg, 3 stilke finthakket frisk basilikum, 1 tsk sirup/honning og ½ tsk tørret oregano. Bland det hele sammen i en lille skål og smør det på dine ubagte pizzabunde.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lakridskartofler og bagte forårsløg, savoykål og gulerødder