Gulerodskage med frosting

Valnøddebrød

Et lækkert og luftigt brød med aromatisk smag af valnødder, som er godt både på morgenbordet eller til en kop eftermiddagskaffe.

Jeg elsker valnødder og synes den milde, let sprøde nød egner sig helt fantastisk til at komme i franskbrød.

Hvis du er gået kold i dine sædvanlige franskbrødsopskrifter, bør du kaste dig ud i dette spændende brød til en afveksling.

Valnøddebrød

Arbejdstid:

 

Ingredienser

2,5 dl vand (lillefinger varmt – mix 2 dl koldt vand fra hanen med ½ dl kogende vand)

1 tsk sukker

1 tsk salt

1 spsk smagsneutral olie (raps- eller solsikkeolie)

25g gær

3 dl manitobamel

3 dl fuldkornshvedemel

1 spsk sovsekulør

1 dl valnødder

+ hvedemel til drys på toppen

 

Sådan gør du:

Kom vand og gør i en stor dejskål og udrør gæret sammen med salt, sukker og olie.

Bland de to meltyper og tilsæt halvdelen af melet sammen med kulør og valnødder. Knus valnødderne let med fingrene, når de hældes i dejen.

Dæk skålen med film og et viskestykke og lad den tynde dej hæve i 30 minutter. Du vil se at den bliver elastisk og bobler en smule.

Tilsæt resten af melet under omrøring og tag dejen ud på bordet imens du ælter melet ind. Om nødvendigt kan det være nødvendigt at tilsætte en smule mere mel. Tilsæt da ekstra fuldkornshvedemel.

Kom dejen i en franskbrødsform beklædt med bagepapir og lade den hæve i 45 minutter.

Rids brødet med en skarp kniv og drys en smule hvedemel på toppen af brødet.

Kom brødet i en forvarmet ovn og bag det ved 185 grader varmluft i 30-35 minutter.

Husk at ovne er forskellige, så bank på brødet for at sikre dig, at det er gennembagt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulerodskage med frosting