Romkugler

Kanelkage m. kaffe-chokolade-glasur

Luftig, krydret kanelkage – er der noget bedre?

Næsten ikke!

Hvert fald fik jeg i forrige uge vanvittigt lyst til netop denne skærekage, som jeg alt for længe havde glemt. Så jeg fandt min gamle ikke-helt-nedskrevne opskrift frem fra gemmerne.

Og ærligt talt: det var næsten ikke til at læse, hvad der stod på det papir. Det var fyldt med pletter fra kanel, kaffe og smeltet smør. Derfor var det en perfekt anledning til at få renskrevet denne opskrift – og få den foreviget her på bloggen.

Så hvad gør denne kanelkage til lige præcis DEN kanelkage du bør bage? Jo, først og fremmest er den virkelig luftig og svampet. Den har nærmest en saftig krumme. Derudover har den en helt fantastisk cremet glasur, som smelter på tungen og har en rund smag af chokolade og kaffe. Har du også fået lyst til kanelkage nu?

TIP! Kagen er fryseegnet – men læg den i fryseren uden glasur.

For flere gode opskrifter og hverdagsinspiration følg mig på instagram (KLIK HER).

Opskrift på kanelkage m. kaffe-chokolade-glasur (bradepande-mål 23 x 33 cm)

Arbejdstid: 1 time + tid til afkøling.

 

Ingredienser:

 

KAGE

75g smør

400g sukker

3 æg

400g mel

1½ tsk natron

1½ tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

4 tsk kanel

3½ dl kærnemælk

 

GLASUR

75g smør

200g flormelis

1 tsk vaniljesukker

1 spsk kakao

1 spsk stærk, varm kaffe

 

Sådan gør du:

Pisk æg og sukker længe til det er lyst og luftigt.

Imens smeltes smørret ved lav varme i en lille kasserolle.

Afvej melet og bland kanel, bagepulver, natron og vaniljepulver heri.

Vend skiftevis en smule af melblandingen, kærnemælk og smeltet smør i æggesnapsen. Vend forsigtigt i dejen til kagedejen er ensartet.

Beklæd en bageform/lille bradepande med bagepapir.

Kanelkagen bages ved 190 grader almindelig ovn (over-under-varme) i 30-35 minutter.

Husk at ovne er forskellige, så hold øje med kagen undervejs. Når den føles fast og der ikke hænger dej på, hvis du stikker en tandstik i kagen, er den bagt.

Lad kagen køle helt af før du laver glasuren.

Glasuren laves ved at smelte smørret og de øvrige ingredienser sammen i en gryde. Fordel straks glasuren på kagen.

2 kommentarer

  • Anne Nielsen

    Tak for opskrift! Den påtænker jeg at lave til fødselsdagsfejring i weekenden. Kan den laves dagen før, uden at skulle i fryser og stadig være lidt svampet og lækker, tror du? Og så blot vente med glasuren til dagen efter?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Anne
      Jeg beklager virkelig at jeg først ser din kommentar nu. Håber det var en skøn fødselsdagsfejring 🙂
      Til en anden gang: Skærekager kan sagtens bages dagen i forvejen uden at blive tørre. Dæk til med staniol/plastpose og et viskestykke og lad stå ved stuetemperatur.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Romkugler